Gradonačelnica Pavić: "Sjednica će biti kad ja kažem da će biti"

IAKO najavljena, današnja je redovita sjednica Gradskog poglavarstva otkazana. Gradonačelnica Pavić razloge odgode pojasnila je Obiteljskom radiju na vrlo autokratski način: "Zato što sam ja tako odlučila, ne želim o tome govoriti. Ja sam odlučila. Kad odlučim da će bit´ sjednica, onda će bit´"

Razloge otkazivanja možemo tražiti u sukobu gradonačelnice Vlaste Pavić i zamjenika joj Milana Bandića , a koji je izbio na skupštinskoj sjednici, zbog zemljišta u Heinzlovoj. Tom je prilikom Bandić opsovao Vlastu, navodno spomenuvši joj i bližu rodbinu, preko čega Vlasta nije mogla olako prijeći. I danas, dva dana poslije verbalnog sukoba gradonačelnica je izgledala vidno uzdrmana, iako to poriče i pokušava prikriti diplomatskim izjavama tipa..."Odlično sam, nikad bolje".

Gradonačelnica se požalila, kako zbog viših interesa, koji nama nisu poznati, već dvije godine trpi i šuti. Nažalost, zbog osobnog sukoba sa svojim stranačkim šefom u Zagrebu Bandićem došlo je i do toga da se sjednica Poglavarstva odgađa bez pojašnjenja, zbog čega se odgađaju odluke bitne za funkcioniranje jedne Metropole. Gradonačelnica se s našom konstatacijom nije složila, već je rekla: "Ništa ne stoji. Ja radim 18 sati dnevno već dvije godine".

HNS-ov, pak, dogradonačelnik, ali i zagrebački šef "narodnjaka" Stipe Tojčić, koji najbliže surađuje s Vlastom i Milanom, a s njima dijeli i skupštinsku klupu, bio je svjedokom verbalnog sukoba: "Suosjećam s njom, ona najbolje zna kakav je taj razgovor bio. Ja sam s njom pola sata razgovarao taj dan , bila je vrlo uzdrmana. Teško joj je. Ona je sad rekla sve što osjeća već dvije godine". Zapravo je pravo čudo kako se ovakva gradska vlast uspijela dosad održati, kaže Tojčić: "Ja imam osjećaj da netko stalno želi nekakvu kavgu u koaliciji. Osobno to doživljavam kao neke traume, stalno smo na rubu izbora, da li ćemo ići na izbore ili nećemo ići na izbore."

Kad će biti na rasporedu, danas otkazana sjednica Poglavarstva, nitko pa ni gradonačelnica Vlasta još ne zna. Sjajno je to što gradonačelnica radi i po, kako reče, 18 sati dnevno, a svima je znano i da je po radnoj satnici stiže i zamjenik joj Bandić. Možda razloge treba tražiti i u pristojnoj financijskoj kompenzaciji, jer kako reče financijski pročelnik S. Kojić: "Ukupna svota koja tereti proračun grada Zagreba s osnove troškova isplate plaće za gradonačelnicu iznosi 30.431 kunu, za zamjenika 25.722 kune –brutto".

Nadamo se da će, također zbog viših interesa, ali ovog puta Zagrepčana, dvoje zaposlenika Gradskog poglavarstva, koji ukupno mjesečno koštaju porezne obveznike više od 55 tisuća kuna, već danas okončati svoj javni sukob, javlja Obiteljski radio.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara