Grci srušili kip Trumana prosvjedujući protiv sukoba u Libanonu

PROSVJEDUJUĆI protiv sukoba u Libanonu grčki prosvjednici su u utorak u Ateni srušili kip bivšeg američkog predsjednika Harrya Trumana i sukobili se s policijom.

Nemiri su počeli nakon što je oko 2000 prosvjednika, koje su podržali najveći grčki sindikati i antiglobalizacijske skupine, krenulo prema izraelskom veleposlanstvu i pritom počeli razbijati izloge.

Nekoliko desetaka mlađih prosvjednika sukobila se s policajcima koji su okružili veleposlanstvo. Policija je ispalila suzavac u prosvjednike, od kojih je sedam uhićeno. Nitko nije ozlijeđen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prosvjednici su se ranije okupili oko američkog veleposlanstva te uz pomoć motorne pile i užadi srušila Trumanov kip koji je u nekoliko navrata već bio na meti prosvjednika kod nekih ranijih okupljanja.

Organizator prosvjeda Yiannis Sifakakis kazao je da mnogi Grci smatraju kako Izrael koristi pretjeranu silu u sukobima s gerilcima Hezollaha. On smatra da je mobilizacija običnih ljudina Zapadu i u arapskom svijetu jedina što može zaustaviti daljnje sukobe.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara