Haag želi provjeru Šešeljove izjave da se telefonski čuo s Karadžićem i Mladićem

HAŠKI sud od zatražio je od Vojislava Šešelja da dodatno pojasni na koji je način kontaktirao haške optuženike-bjegunce Radovana Karadžića i Ratka Mladića.

List "Danas" prenosi izjavu glasnogovornice haškog suda Nerme Jelačić koja je rekla da je Šešelj odgovorio da to nije on učinio, već je s Mladićem i Karadžićem bio u posrednom kontaktu. Jelačić je također rekla da Šešelj ima privilegirani položaj, jer se brani sam te je nemoguće ući u trag svim njegovim pozivima.

Glasnogovornik srpskog Tužiteljstva za ratne zločine Bruno Vekarić, rekao je za "Danas" da Vojislav Šešelj ima pravo braniti kako god želi te dodao da je nemoguće provjeravati sve Šešeljeove izjave niti ih se može smatrati istinitima i relevantnima.

Vekarić podsjeća da Šešelj, baš kao i njegovi svjedoci, imaju naviku pred sudskim vijećem iznositi "svakakve stvari koje nisu istinite".

Podsjetimo, Vojislav Šešelj je u srijedu u Haagu rekao da se čuo s Ratkom Mladićem, a u utorak je izjavio da se telefonski čuo s Radovanom Karadžićem.

I.K.
Foto: AFP arhiva

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara