HAC se priprema za gužve: Putnicima će sutra podijeliti 20.000 bočica vode

HAC se priprema za gužve: Putnicima će sutra podijeliti 20.000 bočica vode

Foto: FaH

U SLUČAJU većeg zastoja i blokade prometa na autocestama u subotu, Hrvatske autoceste održavanje i naplata cestarine (HAC ONC) će putnicima na autocestama dijeliti bočice vode na ulazu Lučko, Sveta Helena, Rupa i Sveti  Rok te je pripremljeno 20 tisuća bočica vode.

Zbog dolaska ruskog predsjednika Vladimira Putina u Sloveniju u subotu se očekuju  velike poteškoće u prometu na području Ljubljane i sjeverne Slovenije  te na autocesti A4 Zagreb- Goričan, zagrebačkoj obilaznici i autocesti A7 Rupa-Rijeka, a teškoće u prometu će biti dodatne i zbog špice turističke sezone.

S obzirom na visoke ljetne temperature koje na duljim putovanjima bitno utječu na umor vozača, u slučaju većeg zastoja i blokade prometa na autocestama,  službe HAC ONC-a korisnicima će dijeliti vodu na ulazu Lučko, Sveta Helena, Rupa i Sveti  Rok, priopćio je u petak HAC ONC, koji i poziva putnike da ponesu dovoljno tekućine kako bi se pripremili na eventualno čekanje u kolonama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HAC ONC savjetuje putnicima da prije putovanja provjere stanje na cestama na web stranicama www.hac.hr, www.arz.hr, www.hac-onc.hr ili www.hak.hr kako bi se  informirali  i na vrijeme isplanirali svoje putovanje ili u slučaju otežanog stanja na autocesti odabrali  alternativni pravac putovanja.

Kako bi svi korisnici autocesta bili na vrijeme informirani o stanju u prometu i mogućim izvanrednim događajima, poziva ih se ih da uključe radioprijamnik u sustav informiranja o stanju u prometu (RDS).  Korisnicima je, ističe HAC ONC, za sve dodatne informacije na raspolaganju i besplatni info telefon 0800 0422 ili 0800 0111.

Zbog sve  učestalijih prometnih nesreća na autocestama vozače se moli na dodatni oprez te ističe važnost praćenja  prometne signalizacije i poruka na info-displejima o uvjetima na cesti te ograničenju brzine na pojedinim dionicama autoceste i obavijesti o eventualnim obilascima te alternativnim pravcima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara