HAK - magla i mokre ceste

Mokrih kolnika jutros ima gotovo posvuda u unutrašnjosti, naročito na područjima zahvaćenima maglom, koja smanjuje vidljivost na nekim mjestima na 50 metara, javlja Hrvatski autoklub (HAK). L

Magle ima na području Vratnika, Otočca, Gospića i Korenice. Na dionici D27 Gračac-Obrovac-Karin vidljivost je mjestimično smanjena na 50-100 m, na osječkom području vidljivost je oko 100 m, a na brzoj cesti Zagreb-Rijeka, odnosno između tunela Tuhobić i Delnica oko 200 m. Magla je smanjuje vidljivost i na A1 između Bosiljeva i Male Kapele, a zabilježena je i između Gornje Ploče i Maslenice, ali i u nekim predjelima Splitsko-dalmatinske županije. Oprez je također zbog magle potreban na A4 između Brezničkog Huma i Ivanje Reke.

Na cestama koje prolaze usjecima, posebno na području Gorskog kotara, Like i Dalmatinske Zagore, kao i na pojedinim dionicama Jadranske magistrale mogući odroni kamenja i zemlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Putnički se promet graničnim prijelazima odvija bez duljih zadržavanja.

U Sloveniji je obavezna zimsku oprema za vozila, koja podrazumijeva 4 zimske gume ili 4 ljetne, uz lance u prtljažniku, a najmanja dubina utora na gumama mora biti 4 mm.

Trajekti plove prema plovidbenom redu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara