HDZ kritizirao Glavaša zbog prostačkog vrijeđanja stranačkog kolege

PREDSJEDNIŠTVO HDZ-a na današnjoj je sjednici osudilo i odbacilo političku inicijativu Branimira Glavaša o osnivanju Hrvatskog demokratskog sabora Slavonije i Baranje jer je takvo djelovanje, kažu, u suprotnosti s proklamiranom politikom i programom HDZ-a.

Predsjedništvo stranke osudilo je i neprimjereno Glavaševo ponašanje u Hrvatskom saboru u ophođenju s kolegama saborskim zastupnicima, ističe se u priopćenju koje je novinarima nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a podijelio glasnogovornik stranke Ratko Maček.

Na upit hoće li protiv Glavaša biti pokrenut stegovni postupak, Maček je rekao kako to za sada ne može potvrditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Današnji stav Predsjedništva Glavaš nije želio komentirati sve dok ga Predsjedništvo o tome i službeno ne izvijesti.

Glavaš je jučer demonstrativno napustio sjednicu saborskoga Istražnog povjerenstva za riječko brodogradilište "Viktor Lenac", nezadovoljan curenjem informacija, odnosno činjenicom da je netko od članova Povjerenstva novinarima dostavio radnu verziju zaključaka tog Povjerenstva.

Nakon Glavaševa napuštanja sjednice, njegov stranački kolega i član Povjerenstva Florijan Boras taj je Glavašev potez ocijenio prenagljenim, rekavši da je upravo on (Glavaš) "osoba koja se najviše slika i trči za novinarima".

Čuvši od novinara što je Boras rekao, Glavaš ga je u saborskom hodniku nazvao pogrdnim riječima, rekavši da je Boras "sramota za HDZ" i "majmun".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara