HDZ: Sanader nije spominjao uhićenje Gotovine u intervjuu AP-u

HDZ: Sanader nije spominjao uhićenje Gotovine u intervjuu AP-u
PREDSJEDNIK HDZ-a Ivo Sanader nije u intervjuu agenciji Associated press (AP) objavljenom u srijedu spominjao uhićenje generala Ante Gotovine, priopćio je HDZ u srijedu navečer.

U demantiju dostavljenom Hini, koji je potpisao glasnogovornik HDZ-a Ratko Maček, kaže se da je Sanader u razgovoru s agencijom AP rekao da je HDZ "spreman na punu suradnju s Haaškim sudom što uključuje i osporavanje nekih dijelova optužnice protiv generala Gotovine". Kako se ističe, "nijednom riječju dr. Sanader nije spominjao uhićenje generala Gotovine, nego je rekao da će se njegov slučaj rješavati u okviru suradnje".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U demantiju se kaže da je Sanader rekao kako "HDZ kao i cjelokupna oporba ne znaju što se događa iza kulisa, i da je očigledno da postoje kontakti između predstavnika generala Gotovine i predsjednika Mesića, te Tužiteljstva međunarodnog kaznenog suda. Predsjednik HDZ-a je najavio uspostavljanje kontakta s rečenim institucijama kako bi se slučaj počeo rješavati."

Agencija AP je u srijedu javila, a što je prenijela i Hina, da je Sanader "naznačio spremnost da se uhiti i izruči" generala Gotovinu ICTY-ju, te dodao kako "nema alternative punoj suradnji" s haškim sudom.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara