HDZ-ov Drago Prgomet više nije saborski zastupnik

HDZ-ov Drago Prgomet više nije saborski zastupnik

Foto: Hina

HRVATSKI sabor odobrio je da HDZ-ova Dragu Prgometa u zastupničkim klupama zamijeni Stipe Šapina, odluka o tome donesena je jednoglasno. Prgomet je izvijestio predsjednika sabora da od 1. prosinca stavlja mandat u mirovanje, rekao je predsjednik Mandatno-imunitetnog povjerenstva Žarko Tušek. HDZ je za Prgometovu zamjenu odredio Šapinu, koji je u petak prisegnuo i time postao punopravni zastupnik.

Kako doznaje Index, Drago Prgomet s početkom nove godine preuzima dužnost predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba gdje bi trebao doći umjesto Andrije Mikulića. Mikulić, doznajemo,  prelazi u Državni inspektorat.

Sabor, koji 15. prosinca završava redovnu radnu sezonu, svoj je dnevni red dopunio s 15 novih točaka, a među njima su i vladin prijedlog izmjena Zakona o minimalnoj plaći te izvješće o radu Upravnog vijeća Hine za prošlu godinu.

Podsjetimo, Drago Prgomet bio je HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba ali nije se baš proslavio.

HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba uhvatio je tek 5,60 posto, odnosno 18,478 glasova. No ono što je po HDZ u cijeloj toj priči bilo bolnije je da je nezavisna Bruna Esih uhvatila gotovo duplo više - 10,98 posto ili 36.211 glasova.

Prgomet se u HDZ vratio s Andrejom Plenkovićem nakon što je stranku, nakon dolaska Tomislava Karamarka na čelo iste, napustio. U sabor je 2015. godine ušao na listi Mosta no brzo se i s njima razišao. Iz tog doba ostaje poznata ona priča o susretu Drage Prgometa i Zorana Milanovića.

Ipak, nakon dolaska Andreja Plenkovića, Prgomet se vraća HDZ-u i 2016. u sabor ulazi kao njihov zastupnik.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara