HDZ-ov uhljeb skršio službeni auto i pobjegao. Kaže da ionako ima novi posao

HDZ-ov uhljeb skršio službeni auto i pobjegao. Kaže da ionako ima novi posao
Foto: kd-komunalac.hr

PROŠLOG tjedna, u noći s četvrtka na petak, u prometnoj nesreći gotovo u potpunosti je uništeno službeno vozilo Komunalnog društva Kostrena kojim je, prema tvrdnjama dvoje suputnika koji su zadobili lakše ozljede, upravljao direktor kostrenskog komunalca Tomislav Matić. Prema navodima suputnika, Matić se udaljio s mjesta nesreće i nije im pružio pomoć, javlja Novi list

Auto skršio predsjednik kostrenskog HDZ-a uhljebljen na mjesto direktora komunalnog poduzeća

Matić je inače predsjednik kostrenskog HDZ-a, a na mjesto direktora KD Kostrena Matić je došao u mandatu bivše HNS-ovke Mirele Marunić kojoj je HDZ bio partner u vlasti.

"Tomislav Matić me nije kontaktirao, a sve informacije koje imam, imam od osoba koje su bile s njim u automobilu. Činjenica je da se nezgoda dogodila u noći s četvrtka na petak, prema mojim informacijama oko jedan sat ujutro i da su suvozači morali sami ići na Hitnu pomoć. Na sreću, nisu zadobili teže ozljede", izjavio je načelnik Dražen Vranić koji već u utorak očekuje očitovanje direktora KD-a Kosterna na zakazanoj sjednici Skupštine KD-a. Vranić, ujedno i predsjednik Skupštine KD-a, ističe kako se prema novoj odluci KD-a iz lipnja službena vozila ne smiju koristiti izvan radnog vremena.

"Ova se nesreća dogodila izvan radnog vremena. Inače, riječ je o novom automobilu koji nema niti godinu dana, a visinu štete odredit će procjenitelji", dodao je. 

"Ionako odlazim 1. 1."

Ako Skupština KD-a Kostrena ovaj put i donese odluku o smjeni direktora, koja Matiću prijeti još otkada je u Kostreni organizirao Thompsonov koncert, još uvijek aktualni direktor KD-a Kostrena svojem je poslodavcu već najavio odlazak jer je pronašao novi posao.

Iako se nije javljao na pozive, Matić se Novom listu javio SMS-om: 

"Ne bih komentirao objave s društvenih mreža jer tamo svatko može pisati što mu padne na pamet. Zna se da s 1. siječnja 2019. godine odlazim iz KD-a Kostrena na novo radno mjesto i da sam vlasnika o tome obavijestio prošli tjedan. Nikada nisam bježao od odgovornosti za svoje postupke, materijalne niti pravne, pa tako ni sada. Kada službena tijela donesu svoje zapisnike i pravorijek, onda će mnogo toga biti jasnije", izjavio je HDZ-ov uhljeb koji je skršio službeni auto. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara