HDZ-ovci proglašeni konjima

NA HDZ-ovom skupu u Lipiku je Sanda Ivanović, ravnateljica Osnovne škole Lipik, članica gradskog Vijeća s liste Nezavisnih, najavila cijeli red HDZ-ovih junaka. Završila je s predstavljanjem Petra "Pokerface" Čobankovića, da bi nakon predstavljanja završila s jednim "konji su u Lipiku".

Jasno, gospođa Ivanović je mislila na lipicanere koji su Čobankovićevom zaslugom vraćeni u Lipik, ali nespretnost pri izražavanju dovela je do prilično urnebesnog nesporazuma. Nije nam poznato kako su konji reagirali na takvu zamjenu identiteta, ali sigurni smo da i oni imaju smisao za humor. Za HDZ-ovce ne možemo garantirati. Oni se znaju našaliti, ali to se uvijek čini nekako tmurno.

Jako je zabavno gledati Hrvate koji danas, 15 godina nakon dobivanja nezavisnosti, otkrivaju sve aspekte političkog života. To nam je u ovoj kampanji zasad donijelo natjecanje u piškenju i kakenju, "prljavu kampanju" u kojoj Zoki i Ivo izmjenjuju teške uvrede, uvođenje animatora, mobilizaciju stranačke mladeži, populističke reklame, loše panoe...

Teško je kontrolirati baš sve, i jednom Baracku Obami se dogodi da promaši grad u kojem treba nastupati. Ipak, ono po čemu je Hrvatska endemična je stalna pojava nespretnosti koje nas uvijek iznova netjeraju da se zapitamo tko nam to točno kroji kapu.

Prozivanje HDZ-ovca konjima je nešto s čime bi se mnogi složili, pa bi zato HDZ trebao usvojiti još jednu lekciju iz političkog marketinga – uvijek, ali uvijek provjeri tekst koji će se izgovarati na pozornici. A mogao bi toj lekciji dodati i vlastiti pečat – inače ispadneš konj.

Jovan Dragišić

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara