Pavlovljev refleks na kancelara HDZ-a: Plješći i dobit ćeš hranu

LJUBAV ide kroz želudac, i HDZ to zna. Pa kad već obavještava svoju mladež da je dužna poslati minimalno pet do desert, pardon deset članova da uveličaju skup HDZ-a u Zagorju, ljubav prema Ivi Sanaderu će im se, računaju, probuditi ručkom i večerom.

Konkurencija im može gledati u rep kad je u pitanju organizacija skupova. Zašto? Jer su profesionalci i zna se tko je što dužan učiniti, a osim toga skupove im režira Krešimir Dolenčić. Nakon priče s animatorom skupa HDZ-a u Puli, pronašli smo i zanimljivu uputu za mlade HDZ-ovce na stranicama HDZ-a Zagorje.

Velikim slovima odaslana je obavijest da će 20. studenog "predsjednik Sanader obilaziti III. izbornu jedinicu", a da je završni skup u Varaždinu u 19 sati, na kojemu će nastupiti Vanna, Prljavo kazalište, Nina Badrić, Jacques Houdek i Kvartet Gubec.

A onda, jednako krupno, ali crvenim slovima ispisana su prava i dužnosti mladih HDZ-ovaca:

"Svaka gradska i općinska organizacija HDZ-a dužna je prijaviti najmanje 5 do 10 članova mladeži koji će predsjednika Sanadera u posebnim autobusima pratiti u obilasku III. izborne jedinice. Za sve koji će biti u autobusima osigurani su ručak i večera", naređuju HDZ-ovci i odmah zatim daju lijek protiv gunđanja - ne tako uzvišen kao ljubav koju moraju pružiti Predsjedniku, ali ipak solidan, prozaičan, prizeman, topli obrok.

Zadan je i rok do kada se manje ili više agilna mladež mora prijaviti i navesti svoje adrese i brojeve telefona s obećanjem da će biti u busu iza Sanadera. Sankcije ako netko podbaci u podršci kapetana nepotopivog broda nisu propisane.

A, sada, molim vas, spektakl!

Spontano bacanje članstva u trans im očito ne polazi za rukom u razvijenim krajevima Hrvatske gdje si za to ne mogu pripisati zasluge, pa su morali posegnuti za izvještačenim mjerama. Tako je u 8. izbornoj jedinici za to bio angažiran animator.

HDZ se u toj izbornoj jedinici slabo nosi s premoćnim IDS-om i dobrostojećim SDP-om, a u Varaždinskoj županiji također nailazi na superjunake - HNS-ovog župana Ratka Čačića i HSLS-ovog Ivana Čehoka, gradonačelnika Varaždina, inače grada koji je po izboru britanskog lista Guardian prije godinu dana izabran za jedan od najugodnijih mjesta za život, prema socijalnim i gospodarskim standardima.

Hajmo, ljudi, nemojmo da se Sanader osjeća kao kapetan nepotopivog Titanica! Pljesak!

A.B.
Foto: I.L., HDZ

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara