HGSS kod Lokvarskog jezera spasio muškarca i dvoje djece: "Bili su prestrašeni"

HGSS kod Lokvarskog jezera spasio muškarca i dvoje djece: "Bili su prestrašeni"
Foto: HGSS

HRVATSKA gorska služba spašavanja objavila je detalje o još jednoj hvalevrijednoj akciji.

Kako je HGSS objavio na svojim stranicama, prije dva dana oko 20:00 sati Policijska postaja Delnice uputila im je poziv u vezi s tri izgubljene osobe na području Lokvarskog jezera. Radilo se o odrasloj osobi i dvoje djece koji se 12 sati nalaze na tom području, od čega posljednja tri sata ne mogu locirati svoju poziciju.

"Bili su prestrašeni i pothlađeni"

Odmah po dojavi na teren su izašla dva člana HGSS stanice Delnice, a ostatak spašavatelja je stavljen u pripravnost. Po uspostavljanju kontakta mobilnim telefonom pokušaj lociranja izgubljenih osoba nije bio uspješan zbog krivo prenesenih informacija.

Nakon sat vremena potrage na terenu HGSS je uspio locirati osobe, ali na suprotnoj strani jezera od mjesta na kojem su se nalazili spašavatelji.

S obzirom na predviđeno vrijeme hodanja kroz nepristupačan teren te vrijeme evakuacije djece, procijenjeno je da je najbrži put prijevoz osoba u čamcu. Ubrzo na teren izlazi tim za spašavanje na vodama koji zbrinjava i transportira osobe do dolaska policije radi uzimanja podataka. Zbog dugotrajnog boravka na terenu osobe se bile prestrašene i pothlađene. Akcija je završila povratkom spašavatelja u bazu u 23.30, navodi se u objavi HGSS-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara