KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

Hoće li konobari morati nositi maske? Evo što o tome kaže Grba-Bujević

Hoće li konobari morati nositi maske? Evo što o tome kaže Grba-Bujević
Foto: Pool

TREĆA faza popuštanja mjera za suzbijanje širenja koronavirusa počinje u ponedjeljak. Otvaraju se kafići, restorani i šoping centri, a pokrenut će se i međužupanijske prijevozne linije i linije domaćeg zračnog prijevoza.

"Jako smo zadovoljni, Stožer je napravio izvanredan posao i omogućio nam je raditi. Poštovanjem mjera moguće je i napraviti vjenčanje na otvorenom. To se može primjenjivati i na domjenke od tvrtki, može se raditi u nekim parkovima i drugim otvorenim površinama. Imamo uvjete za početak rada i idemo raditi", izjavio je u HRT-ovoj emisiji U mreži Prvog predsjednik Nacionalne udruge ugostitelja Marin Medak.

Vjeruje da će se svi paziti, i brinuti se za svoje zdravlje i ne očekuje probleme. Kaže da su svi najavili otvorenje, pokušat će otvoriti i ugostitelji na moru. Odradit će mjesec dana pa će vidjeti hoće li im se to isplatiti.

Načelnica Kriznog stožera Ministarstva zdravstva dr. Maja Grba-Bujević izrazila je zadovoljstvo što su ugostitelji u pripremama i što nema nekih velikih prigovora.

"Zaboravljamo da u našem susjedstvu situacija nije toliko blistava - puno je umrlih i u Španjolskoj i u Italiji. To nam treba biti stalni pokretač. Metar i pol služi da bismo fizički jedni od drugih bili udaljeni jer smo se svih ovih dana naučili da to tako treba raditi. Što se tiče maski, znam koji su prigovori, neki dođu i do nas. Pitanje je kako ćemo s maskom jesti, pa nije to nešto što je netko nekome zadao, ali ako imalo imaš bojazan, ako imalo imaš bilo kakav osjećaj nelagode... Jedan čovjek koji radi u ugostiteljstvu, nije poslodavac, je napisao da mu je žao što nismo napisali da konobari obvezno moraju nositi maske jer naravno sve što HZJZ piše su preporuke, a ne obveze. Ja ću isto gledati i željeti sjesti vani, ali ovo je omogućeno da fizički taj razmak bude i unutra i da ljudi rade", rekla je Grba-Bujević i dodala da treba imati na umu i da je virus još uvijek među nama. 

"Nije bitno nadzirati, svatko treba sam paziti na sebe", poručila je još Bujević. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara