Hrelja: Imam osjećaj da će HDZ sastavljati vladu

SILVANO HRELJA iz desetkovanog HSU-a navečer je posjetio rezidenciju predsjednika Stjepana Mesića, a nakon konzultacija izjavio je kako ima osjećaj da će aktualni premijer sastavljati novu, stabilnu vladu.

Hrelja kaže kako razumije da o njegovoj stranci ne ovisi sastavljanje nove vlade, nego ključ rješenja leži, kaže on, u opredjeljenju HSS-a i HSLS-a, prema kojima će se istog dana opredijeliti i umirovljenici. Oni su zainteresirani za aktivno sudjelovanje u parlamentarnoj većini i rješavati ono što su započeli u prošlom mandatu, kaže Hrelja.

"U ovom trenutku smatramo da je u vrlo opravdanoj prednosti aktualni premijer Ivo Sanader jer smo zainteresirani za stabilnu vladu, odnosno parlamentarnu većinu. A Vlada s osam političkih subjekata i s traumama iz prošlosti to nije", kaže Hrelja. U slučaju da SDP ipak uspije prikupiti 76 zastupnika i on im zatreba, Hrelja kaže: "O tom ćemo nastaviti razgovarati tada".

Hrelja kaže kako ima osjećaj da će se koalicija HSS-HSLS prikloniti HDZ-u, a i da analize izjava stranačkih čelnika koalicije nakon izbora upućuju na isti zaključak. Hrelja je dogovorio s HSLS-ovkom Đurđom Adlešić da će biti u istom saborskom klubu.

HSP-ovac Anto Đapić je upravo na sastanku s Mesićem, a o čemu razgovaraju saznat će se kroz nekoliko trenutaka.

A.B.
Foto: H.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara