Hrvatski katolibani traže pravo na zabranu iznajmljivanja apartmana gejevima

Hrvatski katolibani traže pravo na zabranu iznajmljivanja apartmana gejevima
Foto/montaža: Index/Pixsell/Dino Stanin/123rf, Screensot

HRVATSKI katolibani pokrenuli su bizarnu akciju u kojoj traže da se apartman Identity vrati na stranicu Booking.com. 

Riječ je, podsjetimo, o zadarskom apartmanu čiji je vlasnik gej paru koji je rezervirao smještaj poručio da ne primaju gejeve i da otkažu rezervaciju.

To je izazvalo lavinu reakcija, a servis Booking.com je uskoro uklonio apartman iz svoje ponude. Vlasnik Identityja zbog svega se našao i pod istragom policije. 

Katolibani traže vraćanje apartmana koji je odbio gejeve na Booking.com

Katolički fundamentalisti sada su pokrenuli peticiju na platformi CitizenGo, koja se predstavlja kao ''zajednica aktivnih građana koji pomoću mrežnih peticija rade na zaštiti i unapređenju zaštite ljudskih prava''.

U samo nekoliko dana peticiju je potpisala 5591 osoba, no, jasno, nije poznato jesu li svi potpisi uistinu autentični.

Kampanja na stranici CitizenGo je nazvana "Jednaki uvjeti svim oglašivačima", a navedeno je da je peticija namijenjena Booking.comu. 

Sama peticija je naslovljena "Vratite Identity na Booking.com!".

"Homoseksualne društvene skupine tako postaju privilegirane"

"Dragi Booking.com,uklanjanje apartmanskog smještaja Identity iz Zadara (da, napisali su 'Zadara', op.a.) neugodno me iznenadilo", stoji na početku peticije. Potom se navodi da je Booking kaznio oglašivača koji je odbio gejeve.

"Iznajmljivači koje primaju ISKLJUČIVO homoseksualce ili pak iznajmljivači koji primaju ISKLJUČIVO odrasle osobe mogu oglašavati na vašem on-line servisu", piše u peticiji. 

Katolički ekstremisti dalje pišu da ukidanjem prava iznajmljivača da odbije gejeve "homoseksualne društvene skupine na taj način postaju privilegirane".

U suludoj peticiji, koju su ilustrirali slikom dva polugola geja na motoru, dalje tvrde da je to "obilježje totalitarnog sustava te je potpuno neprofesionalno i neprihvatljivo u demokratskoj kulturi".

"Zbog toga tražim od vas da prema svima koji oglašavaju na vašoj stranici imate iste kriterije! Svi iznajmljivači imaju jednako pravo odlučiti koju skupinu gostiju žele primati, a koju ne. Vratite Identity na Booking.com!", stoji na kraju peticije. 

Peticije koje pokreću jasno pokazuju o kakvoj se ekipi radi

Osim same peticije, zanimljivo je promotriti i kakve se peticije pokreću na servisu CitizenGo koji se, ponovimo, predstavlja kao ''zajednica aktivnih građana koji pomoću mrežnih peticija rade na zaštiti i unapređenju zaštite ljudskih prava''.

Neke od peticija koje su dosad pokretali su: NE obaveznom programu LGBT indoktrinacije, Povucite neukusnu kampanju neprimjerenu za Hrvatsko narodno kazalište, Pravo na život nije pravo na ubojstvo druge ljudske osobe, Hrvatska treba ljude koji vjeruju u sebe, u brak, u obitelji!, NE operaciji promjene spolnih obilježja na teret HZZO-a, Ne ideološkoj konvenciji Vijeća Europe, NE uvođenju materijala koji promiču homoseksualni stil života u naše škole!, Ne Frljićevom širenju mržnje javnim novcem, Revidirajte lektiru, izbacite pedofiliju i perverzije, ZLOUPOTREBA UMJETNOSTI: Obeščašćivanje sakralnih objekata i vrijeđanje vjernika, TOMATO: povuci vulgarnu kampanju "Liži si macu", STOP ISTANBULSKA KONVENCIJA, Ne želimo predstavljanje LGBT slikovnice u sisačkoj gradskoj knjižnici!

I letimičnim pogledom na stranicu CitizenGo jasno je o kakvim se peticijama radi, ali i kakva ekipa stoji iza te platforme. 

Dosad je u ime CitizenGoa u Hrvatskoj istupala Ana Marija Marković, ranije znana kao bliska suradnica Željke Markić i njene udruge U ime obitelji.

Na stranicama te organizacije inače stoji da joj je sjedište u Madridu, a zalažu se, kako piše, za prava na život, obitelj i slobodu.

Video: Provjerili smo žele li iznajmljivači gay goste

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara