Hrvatski veleposlanik u MVP-u SiCG u povodu incidenta

NA POZIV tajnika Ministarstva vanjskih poslova Srbije i Crne Gore Zorana Basarabe u ponedjeljak je u Beogradu održan sastanak s veleposlanikom Republike Hrvatske Davorom Božinovićem povodom napada na zgradu Veleposlanstva RH u Beogradu na kojem je Beograd u potpunosti preuzeo odgovornost za propust, priopćeno je iz hrvatskog Ministarstva vanjskih poslova.

Ministarstvo vanjskih poslova SCG okarakteriziralo je slučaj kao "incident koji nema opravdanja" te je u potpunosti preuzelo odgovornost za propust.

Prenoseći službeni stav kako Ministarstva vanjskih poslova SCG tako i državne zajednice tajnik Basaraba je naveo kako ovaj incident nema veze s politikom jer se radi o propustu njihove strane za koji snose punu odgovornost te je dodao kako će učiniti sve da se isti ne ponovi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prema saznanjima srpsko-crnogorske strane, radilo se o divljanju huligana, odnosno djece u dobi od oko petnaestak godina.

Hrvatska je strana ovaj događaj ocijenila kao ozbiljan problem izrazivši nezadovoljstvo dosadašnjim izostankom reagiranja nadležnih tijela SCG.

Zatraživši od nadležnih organa Republike Srbije kažnjavanje počinitelja, huligansko je ponašanje pred Veleposlanstvom RH u Beogradu osudio i ministar vanjskih poslova Crne Gore Dragiša Burzan u pismu što ga je hrvatskom ministru vanjskih poslova Toninu Piculi uputio u ponedjeljak.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara