HSLS Istre: Agroturizam mora biti jedan od stupova turizma

SABORSKA zastupnica i predsjednica istarskoga Županijskog vijeća Hrvatske socijalnoliberalne stranke (HSLS) Jadranka Katarinčić-Škrlj izjavila je danas na konferenciji za novinare u Žminju da agroturizam mora postati jednim od stupova turizma i njegove ponude.

No, ocijenila je, to se neće ostvariti poboljšanjem podzakonskih akata ni izmjenom Zakona o ugostiteljstvu.

Zastupnica Katarinčić-Škrlj je rekla da je agroturizam u Istri premašio sadašnja zakonska rješenja, koja su, u ovoj fazi, zapreka njegovu daljnjem razvoju s obzirom na to da su, kako je dodala, "neadekvatna rješenja" zavadila ugostitelje i agroturiste i između njih uzrokovala "tihi rat".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Raznim mjerama i stimulacijama treba poticati poljoprivrednu proizvodnju na seoskim domaćinstvima. To je put koji posebno dobiva na težini u svjetlu posljednjih Vladinih odluka o uvozu genetski modificirane hrane", istaknula je Katarinčić-Škrlj.

Dodala je kako je jedino rješenje u novom Zakonu o agroturizmu, koji zajedno trebaju pripremiti Ministarstvo poljoprivrede i turizma, te u promjeni dosadašnje Vladine politike, koja "nije pokazala senzibilitet za selektivne oblike turizma".

Upravo zato, istaknula je, izaslanstvo istarskih agroturista uskoro će u Zagrebu izvijestiti Vladu o problemima i očekivanjima kako bi se omogućio daljnji pomak u razvoju agroturizma u Hrvatskoj.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara