HSP u Zagrebu održao središnji predizborni skup

HRVATSKA stranka prava (HSP) održala je danas u Zagrebu središnji predizborni skup pod sloganom "Vjeruj u sebe Hrvatska svjesna pravedna" na kojem su predstavljeni kandidati u izbornim jedinicama i njihovi programi.

Predsjednik HSP-a i nositelj stranačke liste u 4. izbornoj jedinici Anto Đapić pozvao je birače da, ako žele mijenjati hrvatsku politiku, glasuju za HSP. Najavio je da će HSP na parlamentarnim izborima ostvariti dosad najbolji rezultat.

"Nećemo u Vladu po svaku cijenu jer HSP ne trguje ljudima", istaknuo je Đapić i poručio da se HSP nikada nije ustručavao stvari nazvati pravim imenom, često i na vlastitu štetu.

Istaknuo je da je koalicija HSP-a moguća samo sa strankama sadašnje oporbe ako se dogovore o temeljnim pitanjima hrvatske države.

"Uvijek smo znali što je za Hrvatsku dobro, a što loše", rekao je Đapić podsjećajući na HSP-ovo 13-godišnje oporbeno djelovanje, te je najavio da s jednakom odlučnošću i spremnošću prihvaća buduće izazove. HSP je apsolutno spreman obnašati odgovorne dužnosti u hrvatskoj vlasti jer ima odgovorne, kvalitetne i sposobne ljude i programe, rekao je Đapić.

Najavio da će HSP provesti lustraciju ratnog profiterstva i neće dopustiti remećenje hrvatske sloge i zajedništva, a za haaške optužnice tražit će provedbu referenduma među hrvatskim građanima.

Također će tražiti da se proglasi gospodarski pojas i objave svi međunarodni ugovori koje je Hrvatska potpisala, te troškovi državnog proračuna, rekao je Đapić napominjući kako "HSP nikada nije zavukao ruku u džep hrvatskome narodu".

Na skupu su se predstavili nezavisni kandidat i nositelj liste u 1. izbornoj jedinici Slaven Letica, u 2. izbornoj jedinci Pero Kovačević, predsjednik Zagorske demokratske stranke s kojom HSP koalira u 3. izbornoj jedinici Stanko Belina, te prvi na listama u 5. izbornoj jedinci glavni tajnik HSP-a Vlado Jukić, u 6. predsjednik Glavnog stana HSP-a Velimir Kvesić, u 7. potpredsjednik HSP-a Miroslav Rožić, u 8. predsjednik HSP-ove riječke podružnice Ivan Kirin, u 9. potpredsjednik HSP-a Tonči Tadić, u 10. potpredsjednica HSP-a Ruža Tomašić, te u 11. australski Hrvat Dennis Gudasić.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara