HTV: "Milijunaš" gledaniji od "Big Brothera"

HTV: "Milijunaš" gledaniji od "Big Brothera"

NAKON što je Jutarnji list u izdanju od ponedjeljka objavio informaciju da je u jednom danu proteklog tjedna RTL-ov reality show "Big Brother" bio gledaniji od HTV-ova kviza "Tko želi biti milijunaš?", s HTV-a je došlo priopćenje u kojem se ta informacija demantira.

Kako je informacija iz dotičnog članka Jutarnjeg lista objavljena i na Indexu, prenosimo HRT-ovo priopćenje u cijelosti:

Činjenica je da je prema nezavisnom istraživanju jedna emisija "Big Brother" na ciljnoj skupini od 18 do 49 godina, kojoj su komercijalne RTV postaje isključivo usmjerene, imala malu prednost u gledanosti u odnosu na "Milijunaša".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Činjenica je, međutim i to da je prema istom istraživanju u cijelom tjednu i u toj ciljnoj skupini "Milijunaš" bio gledaniji od "Big Brothera". Činjenica je i da na sveukupnoj populaciji gledanost "Milijunaša" nije bila u "minimalnoj prednosti", kako je objavljeno u članku, nego u prednosti od više od 10 postotnih poena: na dan o kojem govori članak "Milijunaša" je ukupno gledalo oko 1.000.000 ljudi, a "Big Brother" oko 600.000.

Iz svih tih činjenica nikako ne proizlazi zaključak koji je tendenciozno i pristrano izvučen u naslov i objavljen na naslovnici. Razumijemo potrebu da Jutarnji list u svojim tekstovima dodatno promiče emisiju "Big Brother" kojoj je medijski pokrovitelj, ali molimo da se u tu svrhu ne manipulira činjenicama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara