HTV-ov producent pokušao silovati kolegicu?

PREMA tvrdnjama Ane Marije Zatko, HTV-ov producent Goran Ugrin pokušao ju je silovati nakon višemjesečnog seksualnog maltretiranja, a pod pritiscima mnogih s vrha HTV-a nesretnica je bila prisiljena demantirati vlastitu prijavu.

Ana Marija Zatko trenutno je zaposlena na HTV-u kao asistentica redatelja u Zabavnom programu, a protiv producenta Gorana Ugrina podnijela je prijavu HRT-ovom Povjerenstvu za zaštitu dostojanstva zbog učestalog seksualnog zlostavljanja. Kako doznaje 24sata, ovih bi dana trebala biti pokrenuta i privatna tužba.

"Maltretirao me mjesecima, izgovarao mi svakakve prostote, a na Valentinovo me zgrabio za vrat, pribio uza zid i nagovarao na seks pod izlikom da je on Goran Ugrin i da je Valentinovo pa si on to može dopustiti." - kazala je Ana Marija Zatko, pa dodala da je nakon prijave bila izložena velikim pritiscima s vrha HTV-a.

"Savjetovano mi je da ne diram Ugrina jer je, navodno, povezan i s nekom mafijom. Sad žalim zbog tog potpisa, bila sam uplašena i htjela da sve što prije završi kako bi me valjda prestao maltretirati." - dodala je Zatko.

Napadnuta asistentica redatelja ustvrdila je da ona nije prva žena na HTV-u kojoj se to dogodilo, pa dodala kako se nada da će joj i kolegice, koje su joj dale podršku, hrabro istupiti u javnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Goran Ugrin je odgovarajući na optužbe ustvrdio kako mu je "žao što priča izlazi u javnost."

"Mislim da to neće biti dobro za nju, a ni za njezinu djecu. U njezinoj prijavi je hrpa krivih datuma. Termin kad sam je navodno uznemiravao mogu pravdati putnim nalozima." - kazao je Ugrin.

Iako socijalna radnica Dijana Popović, inače članica HRT-ovog povjerenstva za zaštitu dostojanstva, nije željela komentirati slučaj za 24sata, samo pet minuta nakon novinarskog poziva nazvala je Anu Mariju Zatko te za sljedeći ponedjeljak zakazala razgovor o nastavku istrage.

Generalni ravnatelj HRT-a Mirko Galić je komentirajući slučaj kazao kako ne može ništa reći dok Povjerenstvo ne donese konačno rješenje, te dodao kako bi "volio da ovaj problem ostane interna stvar kuće".

(Foto: 24sata)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara