HUS: Pljačka "Dalmacije Dugi Rat" počela je prije Blanke Tuđen Mazuth

VODITELJ Županijskog ureda HUSa Jozo Marić ocijenio je danas u Splitu da je sustavna pljačka tvornice "Dalmacija Dugi rat" počela puno prije afere vezane uz treću stečajnu upraviteljicu Blanku Tuđen Mazuth, ali da su se istražni postupci temeljeni na ranijim prijavama vodili sporo jer je, po njemu, u pozadini svega borba dvaju moćnih gospodarskih i političkih klanova za taj atraktivni obalni prostor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Mi tvrdimo da se ovaj stečajni postupak vodio korektno. Pitanje kaznene odgovornosti stečajne upraviteljice Mazuth raščistit će pravosudna tijela, ali tvrdimo da je ona imala dobru namjeru kod zaštite radnika kojima je isplatila više od 17 milijuna kuna potraživanja", izjavio je Marić na tiskovnoj konferenciji u Splitu. U tome su ga podržali predstavnik radnika u Odboru vjerovnika Živko Terzić i predstavnik Sindikata metalaca Ivan Ribičić.

Marić je najavio da će sljedećih dana iznijeti u javnost još čitav niz dokumenata po kojima se, kako tvrdi, vidi da se oko "Dalmacije Dugi rat" godinama vodila prava mafijaška borba u kojoj su nestajali milijuni.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara