HZZO upozorava: Ne nasjedajte na prijevare lažnih djelatnika

HZZO upozorava: Ne nasjedajte na prijevare lažnih djelatnika

Foto: Pixsell/Duško Jaramaz

DJELATNICI Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) ne obilaze kućanstva i ne potražuju dugove na kućnim adresama, poručuje HZZO koji je ponovno upozorio građane da ne nasjedaju na pokušaje lažnih djelatnika HZZO-a da im naplate navodne dugove za dopunsko zdravstveno osiguranje.

Lažni djelatnici HZZO-a tobožnje dugove naplaćuju na licu mjesta, uvjeravajući građane da na taj način nemaju dodatnih troškova suda i ovrhe, a zadnji takav slučaj dojavljen je s područja Vinkovaca.
 
U HZZO-u ističu da se u svim takvim slučajevima radi o lažnom predstavljanju i upotrebi imena HZZO-a bez ikakve osnove, u svrhu obmanjivanja građana.

Ne dolaze na kućne adrese
 
Napominju da njihovi djelatnici obavljaju poslove koji se tiču ostvarivanja prava na obvezno zdravstveno osiguranje i poslove dopunskog zdravstvenog osiguranja isključivo na lokacijama ispostava i područnih službi, a ne na kućnim adresama.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Osim što djelatnici HZZO-a ne obilaze osigurane osobe u svrhu naplate potraživanja dopunskog zdravstvenog osiguranje, ne bave se ni preporukom i prodajom bilo kakvih zdravstvenih usluga, proizvoda i slično.
 
Građane koji se nađu u takvim situacijama HZZO poziva da pokušaj prijevare prijave policiji.
 
Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz HZZO, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: HZZO.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara