Poštaru nisu otvorili, ali dostavljaču hrane jesu: Bivši šef HDZ-a obišao poslovne prostore

Foto: Srđan Vrančić, Goran Mehkek, Tomislav Krišto/Cropix
Video: RTL Televizija

BIVŠI šef HDZ-a Ivo Sanader jučer je oko 16 sati izašao na slobodu nakon godinu dana zatvora, od toga pet mjeseci Remetinca, a ostalo je vrijeme proveo u austrijskom zatvoru.

Odmah po izlasku u pratnji odvjetnika obratio se novinarima kazavši nekoliko rečenica i ne želeći se osvrtati na političke teme. Zahvalio je svima koji ga podržavaju, prijateljima koji su mu pomogli u skupljanju jamčevine te rekao kako će dokazati svoju nevinost.

Po dolasku kući u vilu u Kozarčevoj, dočekale su ga supruga i kćer, a on se s odvjetnicima fotografirao ispred kuće. Izjave nije htio davati jer je sve, kako je rekao, pojasnio ispred Remetinca.

Otkad je stigao kući, stižu mu telegrami, a i jutros su fotografi zabilježili obavijesti o telegramima na dvorišnim vratima vile. Poštar je zvonio ali mu nitko nije otvarao vrata, pa je morao ostaviti poruku da se telegrami preuzmu. Nekoliko sati kasnije i drugi poštar pokušao je uručiti telegrame, međutim opet nitko nije otvarao vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu je po Sanadera došao njegov odvjetnik Suić, te su se bez davanja izjava zaputili u nepoznatom smjeru. Naravno, unutar zagrebačkog područja, jer Sanader bez dozvole suca ne smije napuštati grad. Sanader se oko 14,45 sati vratio kući te je samo kratko novinarima dobacio "dobar dan" i ušao u kuću.

U međuvremenu je Sanader sa svojim odvjetnikom posjetio poslovne prostore svojih dviju tvrtki u Šarengradskoj ulici. Oko 20,15 sati se Goran Suić ponovno vratio u Kozarčevu te nije želio komentirati zašto su posjetili prostorije tvrtki Alia savjetovanje i Perbujac.

Sanaderovi su iza podneva naručili dostavu hrane, a iz drugog pokušaja otvorili su mu vrata pa je uspio ući u vilu isporučiti dostavu. Sanader se još nije vratio. Sanadera je na slobodi prva posjetila sestra Danica.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara