Video - Sanader stigao kući: Žao mi je što prije nisam izašao!

Screenshot: HRT; Foto: Goran Mehkek, Tomislav Krišto/Cropix
Video: Damir Horvatović

IVO SANADER izašao je iz Remetinca u pratnji svojih odvjetnika. "Dočekali smo i taj trenutak", izjavio je Prodanović dok je Sanader izlazio iz automobila.

"Sretan sam što ću nakon godinu dana biti ponovo sa svojom obitelji. Zahvaljujem im na potpori zahvaljujem i prijateljima koji su jamčili za mene. Nikad ih ne bih i neću inevjeriti. Pridružujem se danas svom odvjetničkom timu. Želim dokazati svoju neovisnost pred hrvatskim pravosuđem. Želim zahvaliti ljudima, znanim i neznanim, koji su mi izražavali podršku. S nogom još imam malo problema, morat ću kod ortopeda.", kazao je Sanader novinarima ispred Remetinca.

"Morat ćete se naučiti da neću davati političke komentare. Nema političkih komentara. Ja sam usredotočen zajedno sa svojim odvjetničkim timom da dokažem svoju nevinost. Sve ostalo ćete dočekati nakon pravomoćnosti presude", kazao je Sanader.

"Kad dođem kući, najprije ću poljubiti ženu i kćer", zaključio je poručivši kako neće davati intervjue te da će se i dalje sve vezano oko njega moći saznati od njegovih odvjetnika.

"Žao mi je što ranije nisam izašao van"

Oko pola sata kasnije je došao pred svoj dom u Kozarčevoj ulici gdje je prvo napomenuo novinarima da više neće davati izjave, jer je sve rekao pred Remetincem. "Hvala što ste čekali, jeste se smrzli", pitao je novinare Sanader te dodao kako neće govoriti kakvi su bili uvjeti u Remetincu, ali da mu je krivo što prije nije izašao van. Sjajno raspoloženi Sanader je potom fotografima pozirao zajedno sa svojim odvjetničkim timom.

U 13 sati se pojavio pred Optužnim vijećem Županijskog suda, te obećao da će poštivati sve uvjete koji su mu zadani nakon čega je vraćen Remetinec. Optužno vijeće odlučilo je da se bivšem šefu HDZ-a ukida pritvor, što znači da su se sudovi uknjižili na nekretnine koje su njegovi prijatelji i obitelj založili.

Sanader praktički mora još samo pokupiti svoje stvari. Očekuje se da će iz pritvora izaći oko 15.30-16 sati, čim odvjetnici dobiju pismenu odluku od Optužnog vijeća. Kako doznajemo, ispred zatvora dočekat će ga samo odvjetnici s kojima će se uputiti u svoju kuću.

Podsjetimo, prvo je Ustavni sud donio odluku o Sanaderovom puštanju na slobodu, a zatim i Vrhovni. Sanaderu će oduzeti putovnicu te će se jednom tjedno morati javljati sucu. Zagreb ne smije napuštati osim uz posebnu dozvolu suca.

Bivši šef HDZ-a u zatvoru se nalazi od prosinca prošle godine. Prvo je bio u austrijskom zatvoru, a 18. srpnja ove godine prebačen je u Remetinec.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara