Identificiran leš s Marjana: Kod Instituta umro dvostruki ubojica Dinko Cvitanović

Identificiran leš s Marjana: Kod Instituta umro dvostruki ubojica Dinko Cvitanović

Tekst: Dragan Miljuš
Ilustracija: Paun Paunović/Cropix

NAKON više od mjesec dana razjašnjen je misterij leša koji je nađen kod Instituta na Marjanu. Radi se o dvostrukom ubojici Dinku Cvitanoviću, koji se nedavno vratio sa služenja zatvorske kazne. Identificirali su ga po otiscima prstiju. Nitko ga, inače, nije tražio pa je policija zamolila pomoć građana.

Bratu prijetio da će ga ubiti kad odsluži kaznu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cvitanović je 1996. godine ubio Petra Kapetanovića i Hilmiju Kavara. Izrešetao ih je iz automata dok su sjedili na štekatu kafića u ulici Domovinskog rata. Ubio ih je nakon što je u tučnjavi izvukao deblji kraj. Otišao je po pušku i ispalio sav okvir od 30 metaka u dvojac. Vratio se ponovno kući po dvije bombe. Htio se raznijeti, no ipak se predao nakon višesatnih pregovora s policijom.

Cvitanović je pravomoćno osuđen na 15 godina zatvora, no pomilovanjem kazna mu je smanjena za dvije godine. Za vrijeme dopusta sa služenja kazne u pulskom zatvoru, Dinko Cvitanović prije tri godine sukobio se prije s bratom Igorom u njihovu stanu u Tršćanskoj ulici u Splitu. Sa 2,54 promila alkohola zaprijetio mu je da će ga ubiti kad izađe iz zatvora.

Obdukcija je utvrdila da je Dinko Cvitanović umro zbog puknuća čira.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara