Imamo dokumente: Pavić je ravnopravni vlasnik Vilinskih poljana, pa tako i Kamenskog!

Foto: Arhiva

U POSJEDU smo dokumenata iz kojih je razvidno kako je Ninoslav Pavić suvlasnik tvrtke Vilinske poljane u kojoj je ravnopravan partner s nedavno uhićenim pa puštenim Davorom Vlajčevićem. Naime, do sada nije bilo poznato da Pavić u 50-postotnom iznosu posjeduje spornu tvrtku Vilinske poljane koja ima veliki broj zabilježbi na nekretnine u Kamenskom te je najveći dioničar Kamenskog sa 18,25 posto dionica.

Javni bilježnik osobno došao u zgradu EPH, zbog ugovora

Prema ugovoru koji je ovjerio javni bilježnik Branko Ranogajac 30. rujna ove godine, razvidno je kako Vlajčević i Pavić imaju po 50 posto tvrtke, a ugovor o prijenosu vlasništva potpisan je u prostorijama Europapress Holdinga u ulici Koranska 2, gdje je i redakcija Jutarnjeg lista.

Javni bilježnik osobno je došao u zgradu kako bi se ugovor potpisao. Odlazak javnog bilježnika kod stranke uobičajena je praksa kada se radi o pozamašnom financijskom ugovoru. No, i dalje je nepoznato za koju cijenu i pod kojim je uvjetima Pavić došao do Vilinskih poljana. 

Pavić vlasnik Kamenskog

Podsjetimo, kako smo do sada pisali da u  zemljišnim knjigama stoji kako se na nekretnini Kamenskog od 17. travnja 2010., uknjižuje založno pravo Vilinskih poljana u iznosu od 7,7 milijuna kuna uvećano za pripadajuće ugovorene kamate od 12 posto godišnje i zakonske zatezne kamate. Veću zabilježbu ima samo tvrtka Gravis, i to 10,4 milijuna kuna, a riječ je o tvrtki koja je registrirana na istoj adresi kao i Vilinske poljane.

Ključna je Dalta

Podsjetimo, u operaciji Kamensko ključnu ulogu imala je tvrtka Dalta kojoj je podignuta vrijednost s projektom višegodišnjeg nasada jabuka. Voćar Krpina u policijskoj je istrazi potvrdio da projekt s jabukama nikad nije bio u planu. Tvrtka je preko noći s vrijednosti od 120 tisuća kuna porasla na 33,6 milijuna kuna. "Nabildanu" Daltu kupila je u lipnju 2008. godine tvrtka Vilinske poljane kada je 13 tvrtki dionice prodalo Davoru Vlajčeviću, za iznos od 29,7 milijuna kuna. Iako je tvrtka Vilinske poljane zadnju transakciju kupovine obavila 4. lipnja, već sljedeći dan Dalta je prodana Ninoslavu Paviću, točnije njegovom poduzeću Com.com, za 33,6 milijuna kuna.
 
Pavić je na sebe prebacio Daltu u travnju ove godine, a Vilinske poljane preuzeo je 30. rujna ove godine.No, otkrili smo još jedan do sada nepoznat detalj oko ugovora Pavića i Vlajčevića. Naime, u posjedu smo i potpisane Pavićeve izjave o "nepostojanju nepodmirenih dugovanja na osnovi poreza te doprinosa", kojeg je medijski mogul morao potpisati kako bi u sudskom registru prošla promjena vlasničkih odjela u Vilinskim poljanama.

Hoće li Pavić odgovarati na sudu jer je zaboravio upisati i Daltu?

Naime, u Pavić je morao u ugovoru potpisati koje sve tvrtke posjeduje u kojima ima više od 5 posto udjela u kapitalu ili glasačkim pravima. Pavić je nabrojao samo pet tvrtki, i to Com.com, Com.com Contrast, Com.com Creativ, Europapressholding te EPH media, a druge je zaboravio. U nastavku je stavio "i dr.". Zanimljivo je kako je zaboravio i tvrtku Dalta koja je postala njegova u travnju ove godine, a nema ni često spominjanog Allegheny Fond kada je riječ o zagrebačkim nekretninama. Možda je pod "druge" mislio i na "zaboravljenu" Slobodnu Dalmaciju?

"Za davanje netočnih i nepotpunih podataka odgovara se kao za lažan iskaz u postupku pred sudom", stoji u tom dokumentu.

> Panika u Popijačevu uredu: Pavić, Vlajčević i Crlenjak moraju odmah vratiti 14 milijuna kuna

> Index doznaje - Država je pomogla u rasturanju Kamenskog: Vilinskim poljanama milijuni za uzgoj pastuha

> Ekskluzivni iskazi svjedoka za Kamensko: Crljenak organizirao, Pavić omogućio, Todorić financirao

> Drugi dio - Ekskluzivni iskazi svjedoka za Kamensko: Milijuni za nepostojeće projekte

> Ekskluzivno: Privedeno desetak osoba u istrazi oko propasti Kamenskog, očekuju se uhićenja

> Doznajemo - MUP je bio spreman, DORH nije: Bajić odbio saslušanje i privođenje Pavića i Kutlinih ljudi!

> Policija: Kriminalistička obrada za Kamensko nije dovršena, surađujemo s DORH-om

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara