Index doznaje: Drago Ćosić dobio otkaz

Index doznaje: Drago Ćosić dobio otkaz

HRT-OV sportski komentator Drago Ćosić dobio je redovni otkaz, doznaje Index. U njemu se, kako doznajemo, ne spominje nikakva otpremnina. 

Sve nam je potvrdio i Ćosićev odvjetnik Mate Matić.

"Drago mi je jutros poslao SMS da je dobio otkaz. Idemo u radni spor, to neće proći jer nema elemenata kaznenog djela." 

Vijest da Ćosić neće dobiti otpremninu u suprotnosti je s jučerašnjim najavama njegovog odvjetnika Matića. On nam je sinoć rekao da je HRT tijekom prvih pregovora pristao na otpremninu Ćosiću. 

Tražili smo i reakciju HRT-a na vijest o otkazu Dragi Ćosiću, ali je do ovoga trenutka nismo dobili. 

Njihovu reakciju objavit ćemo čim je dobijemo.

Ćosićeve karte završile na crnom tržištu

Podsjetimo, prije nekoliko dana hrvatsku javnost šokirala je vijest da su iz European Broadcasting Uniona (EBU), krovnog udruženja javnih televizija u Europi, od FIFA-e dobili informaciju o preprodaji njihovih ulaznica na crnom tržištu. Riječ je o ulaznicama koje je, prema serijskim brojevima, od EBU-a dobio HRT.

Istraga koju je HRT proveo navodno je pokazala da je u ime HRT-a zatraženo 40 ulaznica za SP mjesecima prije spektakla u Rusiji. Ravnateljstvo HRT-a, neslužbeno se može čuti, tvrdi da o tome nisu imali pojma. Kažu da su od FIFA-e i EBU-a doznali da su dvojica njihovih djelatnika, Drago Ćosić i međunarodni koordinator Saša Dedić, zatražili i dobili četrdesetak ulaznica i njima raspolagali prema vlastitom nahođenju. Matić je za Index ranije demantirao da se radi o 40 ulaznica. 

Ulaznice koje su se prodavale na crnom tržištu upravo su one kojima je raspolagao HRT-ov donedavni glavni sportski komentator Drago Ćosić.

U međuvremenu se u cijelu priču uključio i DORH. Općinsko državno odvjetništvo potvrdilo je prije dva dana da se provode izvidi po zaprimljenoj prijavi o sumnji na kazneno djelo pronevjere, odnosno preprodaju ulaznica za Svjetsko prvenstvo u Rusiji koje su dodijeljene Hrvatskoj radioteleviziji. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara