Pančić: Novoizabrano vodstvo vukovarskog SDP-a - nelegitimno

ČLAN Predsjedništva SDP-a Ivica Pančić ustvrdio je na današnjoj konferenciji za novinare u Vukovaru kako su subotnja izborna konvencija i izabrano vodstvo vukovarskog SDP-a nelegitimni.

Pančić je podsjetio kako su po odredbama Statuta SDP-a odluke pravomoćne ako ih podupre dvije trećine članova nazočnih konvenciji. Kad se glasovalo za novo vodstvo vukovarskog SDP-a, po Pančićevim riječima, u dvorani hotela ´Dunava´ gdje se konvencija održala, bilo je nazočno manje od 50 članova, a za kvorum su bila potrebna najmanje 52 člana SDP-a.

Pančić zato zahtijeva poništenje konvencije i izbornih rezultata, a kao najveće ´krivce´ što je konvencija održana ´u neregularnim uvjetima´ smatra predsjednika vukovarsko-srijemskog SDP-a i povjerenika SDP-a za Vukovar saborskog zastupnika Branka Tušeka, predsjednika Nadzornog odbora SDP-a Đovania Broza i glanog tajnika stranke Igora Dragovana koji su nazočili konvenciji.

Pančićeva stajališta na konferenciji za novinare poduprli su članovi bivšeg vodstva vukovarskog SDP-a Petar Bošnjaković i Nikola Sila koji kao ni Pančić u subotu nisu nazočili izbornoj konvenciji vukovarskog SDP-a iako su njegovi članovi.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik vukovarsko-srijemskog SDP-a i donedavni povjerenik za vukovarski SDP Branko Tušek u izjavi za Hinu ocijenio je ´smiješnim´ Pančićeve tvrdnje o neregularnosti konvencije, rekavši kako je ´više nego siguran da je kvorum za odlučivanje bio pravovaljan´.

Prema izvješću verifikacijske komisije na subotnjoj konvenciji bilo je nazočno 53 člana SDP-a, što je više od dvotrećinske većine, potrebne za donošenje pravovaljanih odluka.

Odlukom Predsjedništva i Glavnog odbora SDP-a vukovarska organizacija SDP-a raspuštena je u svibnju prošle godine zbog neaktivnosti i prevelike suprotstavljenosti pojedinih članova, što se negativno odrazilo na djelovanje vukovarskog SDP-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara