"Iza nas stoje rezultati, a iza SDP-a prazne riječi"

"NIJE lijepo zlorabiti dugogodišnji problem Vranjičana u politikantske svrhe", stoji u priopćenju kojim je Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva reagiralo na SDP-ove stavove oko sanacije azbestnog otpada iz okolice tvornice Salonit.

SDP je zatražio osnivanje istražnog povjerenstva koje bi trebalo utvrditi činjenice vezane uz sanaciju azbesta. SDP smatra kako "nadležna tijela zataškavaju svoje propuste".

"Ministarstvu je drago što se SDP sjetio građana Vranjica, ali svoju brigu o radnicima Salonita i građanima Vranjica trebao je pokazati u vrijeme dok je bio na vlasti", stoji u priopćenju ministarstva koje dalje navodi kako tadašnja SDP-ova vlast nije napravila apsolutno ništa da riješi ovaj problem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministarstvo također ističe kako oni saniraju 298 odlagališta komunalnog otpada i kako je očistilo hrvatsku od ambalažnog otpada, te omogućilo reciklažu svog korisnog otpada.

"Program sanacije azbestnog otpada bivše tvornice Salonit obavlja se na stručan način što jamči veliki broj stručnjaka i stručnih institucija koji su na tome angažirani", poručuje ministarstvo, te dodaje kako iza njih "stoje rezultati, a iza SDP-a prazne riječi".

J.C.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara