IZBORNA NOĆ KOD KANDIDATA ZA ZAGREB Samo dva stožera imat će hranu, većina bez alkohola

IZBORNA NOĆ KOD KANDIDATA ZA ZAGREB Samo dva stožera imat će hranu, većina bez alkohola

Foto: FAH

VALJDA poučeni iskustvom raskalašenog derneka kod HDZ-ovaca, u većini izbornih stožera u Zagrebu tijekom izborne noći neće se posluživati alkohol. Provjerili smo gdje će koji kandidat dočekati izborne rezultate, a iako su izbori za svega četiri dana, nitko nam nije rekao koliko će ih ta noć i koštati.

Mnogi od njih nisu nam znali (ili htjeli) reći cifru koju planiraju potrošiti kao niti informaciju hoće li imati ikakvu glazbu.

Prema podacima do kojih smo ipak uspjeli doći, najbolje - bar što se tiče ponude, trebalo bi biti u stožeru Anke Mrak Taritaš, koja je ujedno i najopasniji protukandidat dugovječnom zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću.

Mrak Taritaš izbornu će noć sa svojim timom provesti u klubu Ritam grada na Trgu bana Jelačića. Iako nisu otkrili koliko će ih ta noć koštati, doznajemo da će kod HNS-ovaca biti i hrane i pića.

Svatko si sam plaća piće

Jedini kandidat uz Mrak Taritaš kod kojeg će se rezultati čekati u opuštenijoj atmosferi bit će Tomislav Tomašević, a kod njega će, za razliku od ostalih, biti alkohola. Naime, ovaj kandidat za gradonačelnika Zagreba platforme "Zagreb je naš", izbornu će noć sa svojom ekipom provesti u klubu Spunk.

"Izborna noć nas neće ništa koštati. Svatko će sebi sam plaćati piće, a hrane neće biti. Što se tiče muzike, u jednom trenu će za pult kao DJ doći Tomašević koji će isto puštati glazbu", rekla nam je glasnogovornica Tomaševićeve kampanje Jelena Miloš.

U izbornim stožerima ostalih kandidata alkohola (osim ako ga netko ne prošverca) neće biti. Milan Bandić rezultate će kao i uvijek čekati u izbornom stožeru Stranke rada i solidarnosti u Praškoj 5. Od pića će posluživati vodu i sokove, a glazbe neće biti, kao ni hrane.

Izborna noć za 500 kuna

Kandidat MOST-a Marko Sladoljev rezultate će dočekati u sjedištu MOST-a u Draškovićevoj, a iz njegovog tima doznajemo kako ih ta večer neće koštati više od 500 kuna.

"Bit će skromno, imat ćemo samo sokove i grickalice", rekli su nam u MOST-u.

HDZ-ov kandidat Damir Prgomet rezultate će dočekati u središnjici HDZ-a na Trgu žrtava fašizma, dok će dio HDZ-ovaca izbornu noć provesti u prostorijama HDZ-a u Gundulićevoj. Alkohol se neće točiti, a neće biti ni hrane.

Ista ponuda će biti i kod Živog zida koji će zajedno sa svojim kandidatom Ivanom Lovrinovićem nedjelju navečer provesti u svom stožeru na Trešnjevci, u ulici Dužice 21.

"Bit će skromno, nećemo točiti alkohol, ali će biti nešto hrane, budući da ćemo tamo provesti dugo vremena", kažu nam u Živom zidu.

Esih jedina nije odgovorila na naš upit

Nezavisna kandidatkinja Sandra Švaljek, kojoj je potporu iskazao HSLS, odlučila je izbornu noć provesti u Matisu kod Lisinskog. Upravo su ondje MOST-ovci imali izborni stožer na prošlim parlamentarnim izborima u rujnu.

Kako su nam rekli iz njenog tima, hrane i alkohola neće biti jer su sav novac uložili u kampanju. Što se tiče muzike, još pregovaraju jer su dobili par ponuda od donatora, pa ovisi hoće li imati bend ili DJ-a.

I za kraj nam ostane ikona desnice - Bruna Esih, od koje pak nismo uspjeli doznati gdje će dočekati rezultate. Iz njenog PR tima nam se nitko nije javio, niti nam je ona odgovorila na poziv i poruku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara