IZBORNA SKUPŠTINA OSJEČKO-BARANJSKE PODRUŽNICE ZPH

Na današnjoj izbornoj skupštini osječkobaranjske podružnice Zajednice povratnika Hrvatske (ZPH) za novoga predsjednika izabran je dosadašnji obnašatelj te dužnosti Tomo Povreslo te novi Upravni odbor.

Povreslo je kazao kako je podružnica u protekle dvije godina nastavila pomagati povratnicima, kako bi im se omogućio život na područjima povratka, te se bavila pitanjima obnove kuća, razminiranja i sudskih presuda prognanicima i izbjeglicama za plaćanje najma kuća i stanova koje su rabili u progonstvu.

Kazao je kako će podružnica i dalje poticati dovršetak obnove kuća, donošenje zakona o naknadi ratne štete za imovinu koja je povratnicima uništena u srpskoj agresiji na Hrvatsku ili u progonstvu te zahtijevati poštivanje odluka Hrvatskog sabora koje je prognanike i izbjeglice oslobodio obveze plaćanja najma za uporabu tuđih kuća u progonstvu.

"Nakon 12 godina djelovanja preostalo nam je još malo posla i kad ga završimo, prestat će i potreba za našim postojanjem", ocijenio je Povreslo.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstojnica osječkoga Regionalnog ureda za prognanike, povratnike i izbjeglice Nada Arbanas izvijestila je kako je u Osječko-baranjskoj županiji od negdašnjih 33.000 još na popisu 1980 prognanika.

Zaslužnim pojedincima i ustanovama koje su pomagale rad ZPH i njezinih podružnica dodijeljena su priznanja te udruge.

(Hina) xivuč ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara