Izvanredna uprava Agrokora objavila nacrt nagodbe, pogledajte dokument

Izvanredna uprava Agrokora objavila nacrt nagodbe, pogledajte dokument
Hina

IZVANREDNA uprava objavila je na web-stranici Agrokora nacrt nagodbe u postupku izvanredne uprave u Agrokoru te prateće dokumente.

Na stranici su napisali kako je riječ o dokumentu koji detaljno razrađuje Načelni sporazum o ključnim strukturnim elementima nagodbe, koji su 10. travnja 2018. potpisali svi članovi Privremenog vjerovničkog vijeća, predstavnici Udruge dobavljača i predstavnik VTB-a, a uključuje i naznake dogovora u načelu koji su postignuti u razgovorima koji su se nastavili nakon tog datuma

Nacrt nagodbe u dva dijela

"Nacrt nagodbe se sastoji od dva dijela: pripremne osnove, u kojoj se izlažu ciljevi i mehanika nagodbe te provedbene osnove, koja uređuje namirenje vjerovnika i pravni položaj dužnika, kao i radnje koje su potrebne za provedbu nagodbe.

Dokument u cjelini predstavlja detaljni pregled stanja u kompanijama obuhvaćenim postupkom izvanredne uprave, razloge za uvođenje postupka te sve korake koji su tijekom postupka poduzeti kako bi se pripremila i usvojila nagodba vjerovnika. Dokument također sadrži razradu korporativne strukture nove Grupe Agrokor, tretman i oblik namirenja tražbina vjerovnika nastalih prije otvaranja postupka izvanredne uprave, razradu novog duga nove Grupe Agrokor i kapitalne strukture kao i druge detalje vezane uz provedbu nagodbe.

Sljedeći tjedan vjerovnici Agrokora u izravnim međusobnim razgovorima, uz sudjelovanje izvanredne uprave i savjetnika, nastavljaju raditi na Nacrtu nagodbe. Također, izvanredna uprava je svakodnevno u kontaktu s nizom vjerovnika te radi na rješavanju svih još uvijek otvorenih pitanja.

Uz to, u tijeku je i rad na pratećim dokumentima koji su navedeni u Nacrtu nagodbe i koji će biti sastavni dio finalnog teksta o kojem će glasati prvo vjerovničko vijeće, a zatim i svi vjerovnici Agrokora", poručili su na stranicama Agrokora.

Nacrt nagodbe možete preuzeti na ovom linku: Nagodba.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara