Izvješće državnog vatrogasnog operativnog centra o požarima

POŽAR koji je buknuo tijekom popodneva u blizini Zračne luke Zadar u Zemuniku, lokaliziran je večeras u 18,45 sati, izvijestio je Državni vatrogasni operativni centar u Divuljama.

Vatru gase zadarski vatrogasci, Interventna postrojba MUP-a i gasitelji Hrvatske vojske, a prema prvim procjenama izgorjelo je nisko raslinje i trava na oko 35 hektara.

Požar na predjelu Dolac na Dinari, nastao u graničnom području Federacije Bosni i Hercegovini, većim dijelom je saniran. Izgorjelo je oko 50 hektara niskog raslinja i šume, a požar je aktivan prema Federaciji Bosni i Hercegovini. Tijekom noći određeno je dežurstvo gasitelja iz Knina.

Požar koji se prije tri dana proširio iz Federacije BiH na području Vrgorca, i dalje gori na zapadnoj požarnoj fronti. U pomoć gasiteljima poslane su dodatne snage gasitelja i izviđačko-navalni zrakoplov "air tractor". Do sada je izgorjelo raslinje na oko 300 hektara s obje strane granice.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod mjesta Lučani na sinjskom području oko 6 sati buknuo je požar koji je zahvatio oko 10 hektara raslinja i hrastove šume na nepristupačnom terenu. Vatru gasi 60 gasitelja, a tijekom dana bili su uključeni i protupožarni zrakoplovi kanader.

Jutros lokalizirani požar kod mjesta Podgrađe, u kanjonu Cetine, oko podneva ponovno se aktivirao. Do sada je izgorjelo oko osam hektara šume. Zbog požara isključen je dalekovod, pa je lokalno stanovništvo imalo prekid u opskrbi električne energije od 7,30 do 8,15 sati. Na požaru su raspoložive snage gasitelja Cetinskog kraja, izvijestio je večeras Državni vatrogasni operativni centar.

(Hina) pp/sp sp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara