Izvješće o požarima državnog centra za obavješćivanje

DRŽAVNI centar za obavješćivanje izvijestio je kasno večeras o nekoliko požara u Splitskodalmatinskoj, Zadarskoj i Istarskoj županiji.

Splitsko-dalmatinska županija:

Požar koji je izbio jutros oko 5 sati na planini Plišivici, iznad sela Lučane, na sinjskom području tijekom popodneva je lokaliziran. Izgorjelo je oko 25 do 30 hektara niske hrastovine i niskog raslinja na nepristupačnom terenu. U gašenju požara bilo je uključeno 60-ak gasitelja i dva kanadera.

Požar na području Vrgorca uglavnom je pod nadzorom. Izgorjelo je oko 400 hektara makije i niskog raslinja s obje strane granice (Hrvatske i Federacije BiH).

Požar koji je izbio danas oko 13,50 sati u Slivnu, na imotskom području ugašen je večeras oko 19 sati. Izgorjelo je oko 20 hektara hrastove šume i niskog raslinja, te nešto vinove loze.

Požar koji je izbio jutros oko 4,50 sati u mjestu Podgrađe, na omiškom području, ugašen je danas oko 14 sati. Izgorjelo je oko 24 hektara niskog raslinja, hrastove šume i nešto zapuštene poljoprivredne površine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zadarska županija:

Požar koji je planuo oko 14,30 sati kod mjesta Galovac u blizini zračne luke u Zemuniku, ugašen je oko 19 sati, pa je ponovno otvorena cesta Zemunik-Galovac-Sukošan. Izgorjelo je oko 50 hektara trave, niskog raslinja i šume.

Istarska županija:

Večeras oko 19 sati izbio je požar u općini Sveta Nedjelja, na labinskom području. Izgorjelo je oko 200 četvornih metara borove šume. Požar je lokaliziran oko 19,40 sati.

Oko 17,55 sati izbio je požar na području Vodnjana. Požar je lokaliziran oko 18,30 sati, a izgorjelo je oko četiri hektara trave, niskog raslinja i nešto mlade borove šume.

(Hina) pp/sp sp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara