Jakovčić prozvao IDF zbog zloporabe kampanje "Bježi"

ISTARSKI župan Ivan Jakovčić danas je u Puli osudio korištenje u predizborne svrhe, kako je rekao, plemenite i humanistički orijentirane kampanje za borbu protiv bolesti ovisnosti pod nazivom "Bježi", koju je Istarska županija nedavno pokrenula, a koju je iskoristio IDF za predizbornu kampanju dodajući na plakate uz riječ "bježi" i poruku "od rasprodaje istarske zemlje".

Istarski demokratski forum (IDF) po Jakovčićevoj je ocjeni za svoju predizbornu kampanju zloupotrijebio plakat, odnosno kampanju Istarske županije protiv ovisnosti, dodajući uz riječ "bježi" i svoju poruku te potpis nositelja liste Luciana Delbianca.

Po riječima Ivana Jakovčića s današnje tiskovne konferencije, korištenje kampanje protiv bolesti ovisnosti u političke svrhe izraz je najvećeg političkog, pa i ljudskog primitivizma.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osobe koje žele, omalovažavajući našu kampanju, sebi priskrbiti povjerenje građana, tim su činom pokazale da uopće ne mare za problem ovisnosti u Istri, već svaki program Istarske županije žele izmanipulirati za svoje prljave političke interese", ustvrdio je Jakovčić ocijenivši da je očito riječ o "nemoralnim, neodgovornim i neozbiljnim pojedincima".

Istarski župan Ivan Jakovčić pozvao je stoga građane da uskoro sami prosude i presude koliko morala postoji kod takvih ljudi dodavši kako će Istarska županija nastaviti s kampanjom protiv bolesti ovisnosti "Bježi" jer je to, kako je rekao, "po stajalištima istarskih građana najveći problem u Istri".

Odgovarajući na pitanje novinara, on je izrazio zadovoljstvo dosadašnjim tijekom predizborne kampanje u Istarskoj županiji pozvavši pritom sve stranke da se još nekoliko dana suzdrže od bilo kakvih provokacija i izgreda.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara