Jambo o koaliciji s Bandićem: On je institucija, čujemo se i dogovaramo

Jambo o koaliciji s Bandićem: On je institucija, čujemo se i dogovaramo

Foto: Arhiva

HSS-ov saborski zastupnik Stipe Gabrić Jambo još je jednom u HTV-ovom Dnevniku 3 podgrijao špekulacije da će HSS ići u predizbornu koaliciju s Milanom Bandićem.

"On je institucija, na vlasti je u Zagrebu deset godina. Ima dosta kritičara. Kažu da dobro ne stoji u anketama, a da je bilo po anketama, ja nikad ne bih prošao ni u Metkoviću ni u Dubrovačko- neretvanskoj županiji ni u Saboru", izjavio je Jambo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Osvrnuo se i na javnu reputaciju koja u slučaju Bandića nije baš blistava i doživljava ga se kao političara koji nema čiste ruke.

"I ja sam imao 109 kaznenih prijava, koje su sve bile političke prirode. Nitko nije kriv dok mu se krivica ne utvrdi pravomoćnom presudom", rekao je Jambo retoričkim stilom zagrebačkog gradonačelnika i svog prijatelja.

Kao potencijalne partnere HSS-a spomenuo je i Željka Keruma te stranke desnog centra. Bandić bi, ako dođe do koalicije, vjerojatno bio nositelj liste za dijasporu i u 4 izborne jedinice koje zahvaćaju Zagreb. Da bi javno demonstrirao prijateljstvo i dobre odnose s Bandićem, Jambo je rekao da su se samo danas telefonski čuli dvaput i da redovito pretresaju teme političkih kombinacija uoči parlamentarnih izbora.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara