Još jedna žrtva dužničke krize u Grčkoj: Zapalio se u banci jer nije mogao vraćati kredite

Tekst: S.C.H.
Foto: Ilustracija

NEIMENOVANI Grk polio se benzinom i zapalio pred šokiranim bankovnim službenicima u jednoj banci u Solunu, a prema prvim informacijama povod za ovakav radikalan čin je prezaduženost.

Kako je danas objavio atenski list "Kathimerini", 55-godišnji muškarac, čiji se identitet ne navodi, ušetao je u srijedu u banku "Pirei" u centru Soluna s kanisterom benzina u ruci, polio se njome po tijelu i zapalio. Osoblje banke uspjelo je čovjeka-buktinju nekako iznijeti iz prostora banke na ulicu, gdje su vatrogasci ugasili vatru na odjeći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema izjavama policije, vjeruje se da se čovjek, koji ima račun u toj banci, odlučio na ovako nešto zbog prezaduženosti i nemogućnosti vraćanja kredita, no još uvijek nije poznato je li preživio, u kakvom je stanju te je li ovim činom namjeravao izvršiti samoubojstvo ili tek skrenuti pažnju na sebe i svoj slučaj.

Dužnička kriza u Grčkoj i najavljene mjere štednje koje je počela provoditi grčka vlada, a među kojima su i značajna smanjenja državnih primanja i mirovina, posljednjih su mjeseci izazvala velike potrese i nemire u toj zemlji, a u više dijelova Grčke zabilježeni su i slučajevi samoubojstava zbog prezaduženosti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara