Kanadski premijer optužen da je prije 18 godina dirao novinarku

Kanadski premijer optužen da je prije 18 godina dirao novinarku
Foto: EPA

KANADSKI premijer Justin Trudeau, poznat kao veliki zagovornik prava žena, optužen je za seksualno uznemiravanje novinarke prije 18 godina.

Prije nekoliko dana Kanadom se proširila vijest o optužbi za seksualno uznemiravanje protiv premijera Trudeaua. Politički komentator Warren Kinsella prošlog je mjeseca na Twitteru objavio tekst iz 2000. godine iz novina Creston Valley Advance, u kojem se navodi da se Trudeau ispričao lokalnoj novinarki zbog "neprimjerenog dodirivanja".

Trudeauova vlada, koja radi na novom zakonu protiv zlostavljanja na radnom mjestu, ubrzo je postala predmet medijskih istraživanja. U prvom komentaru na incident u nedjelju, Trudeau je rekao da se "uopće ne sjeća nikakvih negativnih interakcija tog dana".

Međutim, jučer je izjavio da se "ispričao novinarki u tom trenutku": "Vrlo pažljivo sam razmišljao o onome čega se sjećam o incidentu koji se dogodio prije skoro 20 godina i, ponavljam, siguran sam da se nisam ponio neprimjereno", rekao je Trudeau jučer novinarima u Torontu.

"Poštujem činjenicu da je netko drugi mogao drugačije doživjeti taj događaj"

"Međutim, poštujem činjenicu da je netko drugi mogao drugačije doživjeti taj događaj. Ako sam se kasnije ispričao, to je bilo zato što sam osjetio da se ona (novinarka) nije osjećala potpuno ugodno u našoj interakciji."

Dodao je da nijedan član njegovog tima nije pokušao stupiti u kontakt s novinarkom jer nisu smatrali da bi to bilo primjereno.

Novinarka je ranije ove godine za CBC izjavila da ne želi da mediji objavljuju njezin identitet u daljnjem pokrivanju ove priče. Za vrijeme incidenta Trudeau nije radio u politici, ali bio je poznat u Kanadi kao sin bivšeg premijera Pierrea Trudeaua.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara