Karadžiću ipak neće presuditi Gotovinin sudac

Karadžiću ipak neće presuditi Gotovinin sudac

FAUSTO POCAR odlučio je promijeniti sudsko vijeće u slučaju Radovana Karadžića kojem tako ipak neće presuditi Gotovinin sudac Alphons Orie. Predsjednik tribunala preselio je Karadžićevo saslušanje u drugu sudnicu, a svoju je odluku objasnio tvrdnjom da želi bolje rasporediti posao među sucima.

Odluka dolazi nakon što je Karadžićev pravni savjetnik zatražio da se Orie skine sa slučaja jer bi on kao Nizozemac mogao biti pristran, odnosno mogao bi imati osobne interese u slučaju srebreničkog masakra. Orievo izuzeće zatraženo je i zbog činjenice da je već ranije bosanskim Srbima određivao izrazito duge zatvorske kazne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pocar tvrdi da Karadžićev zahtjev nije utjecao na njegovu odluku o promijeni sudaca. Iduće ročište na Karadžićevom saslušanju trebalo bi se održati idući tjedan, ali još se ne zna tko će biti glavni sudac."To nije ništa čudno. Takvo se odluke donose vrlo često u odnosu na opterećenost različitih sudskih vijeća, tako da je i ova odluka donesena u skladu s tim", kazala je glasnogovornica suda Nerma Jelačić.

J.C.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara