Karlovac dobiva i jezero

UPRAVNI odjel za komunalnu djelatnost grada Karlovca predstavio je danas idejno rješenje za lokacijsku dozvolu za uređenje jezera Luščić u Karlovcu za što je iz gradskog proračuna namijenjeno 200 tisuća kuna.

Lokacijska dozvola mogla bi, po mišljenju pročelnika Odjela Mladena Rakočevića, biti izdana za mjesec dana pa bi radovi i čišćenje jezera, posebno močvarnog dijela, mogli početi već na ljeto.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jezero Luščić u novom dijelu Karlovca površine je oko sedam tisuća četvornih metara, na oko tri tisuće je bistra jezerska voda, a prosječno je dubina 1,5 metara. Tvorci idejnog rješenja, arhitekti Marina Šojat i Tomislav Lasić, kažu da ta dubina omogućuje prodor sunca do dna, što pridonosi bistrini vode i bogatu biljnom i životinjskom svijetu.

Predviđenih 200.000 kuna trebale bi dostajati i za uređenje obale, gradnju šetališta, za dječje igralište, te za zeleni pojas, koji će biti prirodna zaštita od nove prometnice u sustavu "gradskog prstena" koji se gradi. Na igralištu od 1700 četvornih metara površine uz jezero arhitekti predviđaju školske sadržaje, rekreaciju i natjecanja u biološkim i ekološkim sadržajima.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara