Bandić miče obrtnike s Britanca, Grad Zagreb: Upozorili smo ih

Bandić miče obrtnike s Britanca, Grad Zagreb: Upozorili smo ih

Foto: Facebook/ Kava Tava, Hina

POZNATI zagrebački bistro Kava Tava danas je na svojoj Facebook stranici objavio zabrinjavajuću vijest, koja bi mogla šokirati obrtnike u Zagrebu. Naime, postu koji su objavili prijepodne tvrde kako su Grad Zagreb i Tržnice Zagreb odlučili sa zagrebačkog Britanca ukloniti sve obrte.

Grad Zagreb potvrdio je tu odluku.

Ta bi odluka s Britanca "počistila" brojne štandove i ostale radnje. Iz Kave Tave kažu kako od Grada nikakvo objašnjenje nisu dobili. Pozvali su građane da dođu na Britanaca i potpisu peticiju kako bi se ta odluka stopirala.

"Prijatelji Molimo Vas za pomoć! Upooomoć!

Podijeli/Share post na svoj zid pomozite nam. Ako ste u Zagrebu dođite na Britanac potpisati peticiju i dati nam podršku.

Tržnice Zagreb odlučile ugasitI život na starom zagrebačkom trgu. Odlučile su sa Britanskog trga maknuti sve male vrijedne Hrvatske tvrtke i obrtnike (Mljekaru Veronika, Kava Tava bistro, Mesnicu Cerovski, Prodaju pilića NAF Promet), te obične ljude koji daju život trgu i organiziraju sva događanja na Britancu. Obrazloženja nema, u rješenju su napisali "kriv je Grad Zagreb" koji je ujedno i njihov vlasnik. Zvuči kao šala ali ovo je HOROR.

Dali smo sve od sebe sa stotinama poziva i dopisa da dođemo do Gradonačelnika gos.Milana Bandića ali odgovora nema, administracija kao i uvijek želi pokositi dobre stvari i igraju se svojom šutnjom sa stotinama života. Zato ako mi ne možemo do Gradonačelnika, Vi nam pomozite da ga dovedemo na Britanac. Gradonačelnik može dati veliko DA da ovaj stari zagrebački trg nastavi živjeti, da se nastave sve lijepe stvari koje se svih ovih godina stvaraju i događaju na trgu a organiziraju ih ovi ljudi, da se nastave koncerti, događanja, priredbe, festivali, nove godine, sa svojim DA može pomoći da se sačuva više od 70 radnih mjesta, da svi ovi ljudi zajedno sa Vama preko noći ne izgube Britanac, ne izgube dušu ovog grada u koji je uložena ljubav, vrijeme, znanje, posao, životi. Zato Vas molimo djelite ovo, dođite i pomozite nam da Britanac ostane mala zagrebačka oaza zabave, druženja, prijatelja...

Da li je moguće da je administracija sakrila Gradonačelnika? Ako mu ne stižu pisma i emailovi SIGURNI SMO DA SA VAMA MOŽEMO GRADONAČELNIKU URUČITI POZIV DA DOĐE.

GRADONAČELNIČE JAVI SEEEE!

Traže se volonteri za skupljanje peticije: partijaneri, novinari, skejteri, muzičari, kulturnjaci, udruge, studenti, turisti, penzioneri, bake, djedovi, nogometaši, susjedi, prijatelji, kolumnisti, direktori, obrtnici, glumci, umjetnici, ljubimci... sve vas i one koje smo zaboravili nabrojati pozivamo; dođite i pomognite nam. Svaku pomoć cijenimo i nećemo zaboraviti. Dođite na besplatnu kavu, pomozite nam", napisali su.

Index je kontaktirao Grad Zagreb vezano za ovo pitanje. Ovo je njihov odgovor:

"Budući da je provedenim nadzorom utvrđeno kako dio zakupaca na tržnici ne poštuje odredbe ugovora sklopljenim s Tržnicama Zagreb, a odnosi se na prodaju lako kvarljive robe u neadekvatnim uvjetima pri čemu se dovodi u pitanje njezina zdravstvena i sanitarna  ispravnost  te ugrožavanje zdravlje kupaca,  Tržnice Zagreb su donijele odluku kako takvim zakupcima neće biti produžen ugovor o zakupu nakon 1. srpnja20016. Napominjemo  kako su zakupci koji su već ranije upozoreni, dobili na vrijeme pismenu obavijest o nemogućnosti produžetka ugovora s Tržnicama Zagreb, a sve u cilju zaštite zdravlja kupaca."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara