Kip Svetoga Oca u dvorištu biskupijskog doma u Đakovu

KIP Ivana Pavla II. izrađen u drvu, visok tri metra i težak oko 2,5 tone, od danas krasi dvorište Biskupijskog doma u Đakovu, gdje će ga vidjeti i Sveti Otac 7. lipnja za privatna posjeta đakovačkom i srijemskom biskupu msgr. Marinu Srakiću. L

Kip su u drvu u Bogdanovcima mjesec dana radili ernestinovački umjetnici članovi Likovne udruge "Petar Smajić" Mato Tijardović, Siniša Tešankić i Ivan Matković Lasta.

Hrastovo drvo staro 500 do 600 godina, koje je izvađeno iz rijeke Save između Bosanskog i Slavonskog Šamca, darovala je obitelj Slavka Lukača iz Vrpolja.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još se ne zna koliko je hrastov trupac od 20 prostornih metara, dugačak oko 23 metra bio u Savi, ali, kako se pretpostavlja, i više tisuća godina, rekao je Mato Tijardović, predsjednik ernestinovačke Likovne udruge "Petar Smajić". Dodao je kako se dio trupca nalazi u Institutu "Ruđera Boškovića" gdje se analizira starost.

"Premda je bilo prilično teško raditi kip jer je drvo dugo ležalo u vodi, neobično smo zadovoljni skulpturom Svetoga Oca", kazao je Tijardović, istaknuvši kako su "s velikim zadovoljstvom i ljubavlju radili lik Svetoga Oca u slavonskom hrastu".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara