Konzumova "nogometna" reklama dobila "crveni karton" Suda časti reklamnih agencija

Tekst: I.M.
Foto: Arhiva

KONZUMOVA "nogometna" reklamna kampanja "Kupujmo domaće" na sjednici Suda časti Hrvatske udruge reklamnih agencija (HURA) dobila je "crveni karton". Isplatu naknade, odnosno kazne, od Konzuma Lidl i Billa mogu zatražiti samo putem privatnih tužbi.

> Da je Todorić izbornik nogometne momčadi, teško da bi zaigrao Hrvat

> Todorićeva Hrvatska do Tokija: "Jel´ ovo proizvod? Pa to ne znaš ni što je, ni odakle je!"

Šesteročlano vijeće je Suda časti HURA-e, kako prenosi Novi list, procijenilo kako kampanja nije u skladu sa zakonom pa je Konzum dobio daljnju zabranu njenog emitiranja i objavljivanja, a mora snositi i određene sankcije - zahtjeva se ispravak reklame u istoj formi, oštećene strane dobit će pravo na odgovor reklami, a odluka Suda časti HURA-e će, kao negativan publicitet, biti objavljena u stručnim glasilima.

"Pomno proučavajući odredbe Standarda kodeksa o istinitosti, podcjenjivanju, zaštiti robnih obilježja i kopiranju, kao i Zakon o nedopuštenom oglašavanju, može se naći osnova da su porukom u predmetnom oglasu narušeni standardi Kodeksa i Zakona", smatra Sud časti HURA-e.

Podsjetimo, na dan nogometne utakmice Hrvatska - Engleska, Konzum je objavio reklamu na kojoj na nogometnom terenu suprotstavlja "ekipu domaćih" Konzumovih robnih marki i "ekipu stranih" Lidlovih i Billinih robnih marki.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara