"Korade i Petriš su pili zajedno, ali nisu se posvađali"

"Korade i Petriš su pili zajedno, ali nisu se posvađali"

"DAVOR je s dvojicom prijatelja i generalom Koradom kuhao gulaš u svojoj klijeti. Ne znam što se dogodilo, no siguran sam da između njih dvojice nije bilo sukoba, jer je Davor radio kod generala i dobro su se slagali", ispričao je u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju bratić ubijenog Davora Petriša, Dragutin Maloić.

Posljednji koji je vidio generala Koradu u Petriševoj klijeti je Stjepan Brletić koji tvrdi kako su Petriš i Korade otišli nešto pojesti u Ivanec u utorak prije podne. "Brzo su se vratili, pa smo Petriš i ja otišli u njegovu vikendicu pripremiti gulaš. Stigao je i Korade i naš prijatelj iz sela, pa smo u nekoliko navrata odlazili po još vina", kaže Brletić koji je društvo napustio ranije, te je za ubojstvo saznao tek sutradan ujutro. Brletić kaže da su svi dosta popili, ali ne zna koliko je Petriš bio dobar s Koradom.

Potraga za generalom Ivanom Koradom i dalje traje, a njegov je 19-godišnji sin Mario jučer pušten s ispitivanja u varaždinskoj policiji nakon što je razgovorom utvrđeno da Mario o ubojstvu ništa ne zna. Policija je nakon obavijesnog razgovora pustila i Ljiljanu Korade, suprugu odbjeglog generala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija još nema komentar na slučaj djevojke koja je jučer pronađena svezana, razgolićena i izbačena iz automobila, ali danas je napokon razjašnjeno da se spomenuti incident dogodio.

U potragu za Koradeom uključilo se dosad više od 500 policajaca, kao i helikopter.

J.C.
Foto: K.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara