Korade od jutros na MUP-ovoj tjeralici

Korade od jutros na MUP-ovoj tjeralici

HRVATSKA policija i danas traga za "naoružanim i opasnim" hrvatskim generalom Koradeom, zbog kojega je i slovenska policija u stanju pripravnosti.

> Index tema: Strava u Zagorju

Korade na MUP-ovoj tjeralici

General Ivan Korade od jutros se nalazi i na stranicama MUP-a u rubrici Tjeralice. U opisu stoji njegovo mjesto i godina rođenja, a po "počinjeno kazneno djelo" stoji: "Obavljanje obavijesnog razgovora na okolnosti kaznenog djela "Ubojstvo".  Policija moli građane koji imaju informacije o odbjeglom generalu da se jave u najbližu policijsku postaju ili da nazovu 92.

U akciju potrage za Ivanom Koradeom uključeno je 300 policajaca potpomognutih dvama oklopnim policijskim vozilima i jednim helikopterom.

"Opasni general mogao bi pobjeći u Sloveniju"

Slovenski mediji izvijestili su o ubojstvima u Hrvatskom zagorju te o policijskoj potrazi za umirovljenim generalom Koradeom za kojeg policija "opravdano pretpostavlja da raspolaže saznanjima" o ubojstvima.

RTV Slovenije javlja kako bi "opasni general mogao pobjeći u Sloveniju" te dodaje kako je hrvatska policija priopćila da se radi o naoružanom i opasnom bjeguncu. Slovenska, pak, policija navodi kako je od hrvatskih kolega o Koradeu dobila podatke koji se inače daju prilikom pokretanja postupaka potrage za odbjeglim osobama.

Tako su slovenski policajci obaviješteni i o tome da se 43-godišnji Korade koristi automobilom Mitsubishi Pajero crne boje i registarske oznake KR 001 IK ili crnim Mercedesom neutvrđene registarske oznake, a podijeljene su im i fotografije generala Ivana Koradea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Portal 24ur javlja, pak, kako bi ubojica, koji je u noći sa srijede na četvrtak ubio ukupno četiri osobe, mogao već biti u Sloveniji. Isti izvor javlja kako je policija na oprezu jer je odbjegli general, kojega se povezuje s ubojstvima, naoružan i opasan.

Ljubljansko Delo, također, piše o ubojstvima u Hrvatskom zagorju i potrazi za Koradeom te navodi kako je slovenska policija obaviještena o detaljima vezanim uz odbjeglog generala koji bi mogao pobjeći ili se nalaziti u Sloveniji.

Specijalne postrojbe hrvatske policije traže umirovljenog generala HV-a Ivana Koradea zbog sumnje na ubojstvo muškarca u selu Vitešinec kod Ivanca na sjeverozapadu Hrvatske, piše Delo.

Potraga još traje

U hrvatskom MUP-u nema novih informacija o Koradeu. Glasnogovornik Ravnateljstva policije Krunoslav Borovec jutros je za Index rekao kako potraga za generalom još traje, jednako kao i kriminalistička obrada svih četiriju ubojstava.

Podsjetimo, policija je jučer ujutro u selima Velika Veternička i Vitešinec pronašla četiri mrtva tijela. U Velikoj Veterničkoj ubojica je smaknuo 62-godišnju Ciliku Hudić i njenog 15-godišnjeg unuka Gorana. Oboje su pronađeni mrtvi u kući ubijene Cilike. Nekoliko stotina metara dalje u kući je pronađen mrtav 63-godišnji Franjo Kos u kojeg je ubojica ispalio jedan metak te mu zabio nož u vrat. U istoj je kući ranjen Vlado Knok zvani Pšenica koji je jučer policiji rekao kako se ne sjeća okolnosti pod kojima je večer prije ranjen, jer je bio pijan. Jedino čega se sjeća da je ubojica bio "krupna osoba".

U selu Vitešinec pronađeno je mrtvo tijelo 36-godišnjeg bivšeg vojnog policajca Davora Petriša iz Koškovca. On je pronađen u klijeti očeve vikendice gdje je mrtav ležao u lokvi krvi. Petriš je nedavno bio pušten iz kaznionice u Lepoglavi u kojoj je završio zbog ubojstva dvojice muškaraca koje je pijan smaknuo u noći sa 8. na 9. ožujka 1993. godine u motelu Tonimir u Varaždinskim Toplicama.

Generala Koradea se zasad povezuje jedino s Petriševim ubojstvom, s obzirom da se s njime poznavao još iz ratnih dana, a bili su i dugogodišnji prijatelji i suradnici.

I.K.
Foto: K.H.
Mapa:
Map data (c) 2004-2008 Mireo

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara