Kosor: Svi moraju biti spremni na rezove, nema vikanja "ne meni"

Kosor: Svi moraju biti spremni na rezove, nema vikanja "ne meni"

Tekst: J.C.
Foto: Mario Pušić / Cropix

"SVI KOJI traže odricanja, moraju na njih i sami biti spremni", kaže Jadranka Kosor. Premijerka je, čini se, napokon postala svjesna neodrživosti proračuna koji je donijela za 2010. godinu i shvatila da će se troškovi javnog aparata morati pod hitno rezati, na što analitičari upozoravaju već mjesecima.

Na prve rezove članovi Vlade su javnost počeli upozoravati za vrijeme seljačkih prosvjeda. Tada je ministar Čobanković najavio kako seljaci nisu jedini za koje Vlada neće imati novca. Na udaru bi se uskoro mogle naći plaće i mirovine u čiju se nedodirljivost Kosorica dugo zaklinjala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na Vladu se neprekidno vrši pritisak. Govori se da moramo smanjiti poticaje, a kad Vlada to napravi svi odreda, pa tako i mediji, žestoko napadaju Vladu tvrdnjama da se sve što je dogovoreno mora ispoštovati. Tako dalje ne može. Ne može se stalno govoriti: 'Režite, ali ne meni'. Onima koji kažu da treba rezati, redovito odgovaram da točno kažu što i koliko", kaže Kosor.

Govoreći o svojim najžešćim kritičarima, Kosor se posebno osvrnula na SDP-ovca Slavka Linića. "Linića je izgleda netko uvjerio da treba cijeli dan mantrati 'Jadranka će otići' pa će se to onda i dogoditi. Ali kad otvori oči, vidi da je Jadranka i dalje tu", kaže Kosor.

Kosor tako najavljuje skori sastanak s poslodavcima i dogovore oko novih antirecesijskih prijedloga. Podsjetila je kako se iz proračuna moraju osigurati sredstva za plaće, mirovine, socijalna davanja i razne naknade te naglasila kako je njena Vlada odlučna da provede sve najavljene reforme i izvuče zemlju iz krize.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara