Kosorica rapidno gubi na popularnosti, Sanader i dalje najomraženiji

Tekst: J.Š.
Foto: Duje Klarić (Cropix)

PREMIJERKA Jadranka Kosor sve više gubi na popularnosti među građanima, pokazalo je to redovito mjesečno istraživanje agencije Promocije plus o društvenim i političkim preferencijama CRO Demoskop.

Ovomjesečni rapidni pad popularnosti premijerka bi mogla "zahvaliti" opetovanom otvaranju priče o načinu na koji je stekla svoj stan u Šeferovoj ulici, a vjerojatno i tome što se nije uspjela suočiti s diskutabilnim moralnim implikacijama koje ta priča sa sobom nosi. Zbog toga, ali i zbog sve lošije ekonomske situacije u zemlji s kojom se Vlada očito ne zna nositi, Jadrankina popularnost pala je na 13,1 posto. Mjesec dana ranije, u veljači, imala je podršku 16,6 posto ispitanika. No, to je još uvijek čini drugom najpopularnijom političarkom u zemlji.

Prvo mjesto zauzeo je predsjednik Ivo Josipović koji se i dalje drži na stabilnih 39,8 posto. S izborom od 3,7 posto na trećem mjestu nalazi se šef SDP-a Zoran Milanović. Radi se o njegovu najslabijem rezultatu koji je ostvario od izbora za prvog čovjeka SDP-a u lipnju 2007. godine. U studenome 2007. Milanović je imao najveću podršku građana u svojoj političkoj karijeri, odnosno 25,8 posto ispitanika.

Odbjegli premijer Ivo Sanader i dalje je najnegativniji političar u Hrvatskoj, i to za 33,8 posto ispitanika. Na drugom mjestu te neslavne ljestvice nalaze se pak svi političari, i to za 9 posto ispitanika. Treće mjesto i na ovoj ljestvici drži šef najjače oporbene stranke Zoran Milanović, i to sa 6,6 posto. Odmah iza njega najnegativnija je Jadranka Kosor, i to za 5,8 posto ispitanika.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara