Krstičević i Kolinda traže najoštrije sankcije za pilote upletene u šverc oružja

Krstičević i Kolinda traže najoštrije sankcije za pilote upletene u šverc oružja
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL/N1

POTPREDSJEDNIK vlade i ministar obrane Damir Krstičević u petak je na radnom sastanku u Zemuniku rekao kako nevojničko ponašanje i postupci pojedinaca nisu vrijednosti Hrvatske vojske te da nevojničko i nestegovno ponašanje treba sankcionirati.

"Nevojničko ponašanje i postupci pojedinaca nisu vrijednosti Hrvatske vojske i ne odražavaju Hrvatsko ratno zrakoplovstvo i Hrvatsku vojsku u cjelini. Imam nultu stopu tolerancije na nevojničko i nestegovno ponašanje i pojedince treba sankcionirati", rekao je Krstičević vojarni Pukovnik Mirko Vukušić u Zemuniku gdje je održao radni sastanak sa zapovjednicima 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Osnovat će povjerenstvo

Vezano za slučaj u Zemuniku, iz Ministarstva obrane izvijestili su da je ministar obrane Damir Krstičević odlučio osnovati povjerenstvo koje će izvijestiti o konkretnim mjerama koje će se poduzeti - od sankcioniranja pojedinaca do odgovornosti po zapovjednoj liniji i funkcionalnim područjima.

"Očekujem od Glavnog stožera Hrvatske vojske da postupi u skladu sa svojim nadležnostima po pitanju sigurnosti i stege te da se podnese detaljno izvješće s konkretnim mjerama", rekao je ministar obrane u Zemuniku. 

>>> Vojni analitičar o skandalu s pilotima: Šutnja MORH-a je ogroman problem

Radnom sastanku nazočili su zamjenik načelnika Glavnog stožera general-pukovnik Drago Matanović, zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva brigadni general Mato Mikić, zamjenik zapovjednika HRZ-a brigadni general Michael Križanec, zapovjednik 93. krila brigadir Mario Pleša i zapovjednici postrojbi iz Zemunika.

Ministarstvo obrane će po završetku rada povjerenstva o rezultatima izvješća informirati javnost.

Također, ministar Krstičević je pripadnicima HRZ-a iz Zemunika zahvalio na angažmanu u protupožarnoj sezoni i hitnom medicinskom prevoženju.

Kolinda: Ustrajem na istrazi

I predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović danas boravi u Zadru te se osvrnula na aferu švercanja oružja u zadarskoj vojnoj zrakoplovnoj bazi Zemunik.

"Ustrajem na istrazi i odgovarajućim sankcijama uključujući i nečasni otpust ako se dokaže da se događalo ono o čemu u ovom trenutku su još samo podaci koje treba provjeriti i utvrditi", rekla je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara