FIJASKO S AVIONIMA

Krstičević uz pomoć HRT-a našao krivca - SDP-ovu vladu

Krstičević uz pomoć HRT-a našao krivca - SDP-ovu vladu
Screenshot: HRT

MINISTAR obrane Damir Krstičević gostovao je u Dnevniku HTV-a nakon što je i službeno potvrđeno da je njegov "posao stoljeća" neslavno propao.

Krstičević je u razgovoru s novinarkom HRT-a Martom Šimić Mrzlečki odgovorio na pitanje smatra li se odgovornim za propast nabavke borbenih aviona. Napomenimo da izjave Damira Krstičevića prenosimo točno onako kako su izrečene.

"Republika Hrvatska u ovom poslu je sasvim čista. Ne smatram se odgovornim niti ja, niti moji suradnici. Kroz cijelo postupanje ništa napravili nismo protivno interesima Republike Hrvatske i njenih građana. Moja odgovornost je da Hrvatska bude sigurna, da ima jaku i modernu vojsku i dalje ću raditi svoj profesionalni posao kao što sam ga radio i do sada", rekao je Krstičević.

HRT-ova novinarka potom nije postavila pitanje o tome kako obavlja "profesionalni posao" ako je pritom propao najvažniji projekt Ministarstva obrane i jedan od najvažnijih projekata vlade, nego je priču okrenula na - primjedbe oporbe.

Umjesto prihvaćanja odgovornosti, Krstičević uz pomoć HRT-a pričao o - bivšoj vladi

Krstičević je, naravno, prihvatio nabačenu loptu HRT-ove novinarke i za stanje u Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu optužio - SDP-ovu vladu.

"Pa to je legitimno: Oporba uvijek traži smjenu ministra, žele promijenit, žele biti protiv, međutim, vi morate znati da je dio oporbe odnosno SDP bio na vlasti 2011. - 2015., imali su dovoljno vremena da sustavno riješu pitanje Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, a oni to nisu riješili. Ne samo da nisu riješili nego napravljen je remont MIG-ova u Ukrajini. Znamo da taj remont je napravljen loše, ti avioni su trebali letjeti 850 sati, ti avioni su iz Ukrajine u Hrvatsku trebali doći u letnom stanju, a nisu, došli su u kamionima i tako dalje i tako dalje... Mi imamo znači jako puno problema. Potpisan je ugovor, dati su novci, međutim za razliku od njih, ova vlada od početka uhvatila se u koštac s ovim pitanjem upravo želeći sustavno riješiti pitanje Hrvatskog ratnog zrakoplovstva", ustvrdio je Krstičević.

Krstičević: Mi smo svoj posao vodili vrlo profesionalno i odgovorno

Novinarka HRT-a potom nije pitala aktualnog ministra obrane kakve veze ima remont MIG-ova s propalom nabavkom aviona F-16, nego je Krstičevića pitala tko je po njegovom mišljenju kriv.

"Pa prije svega vidjeli ste da je jučer došla izraelska delegacija u Hrvatsku i da su Izraelci imali odgovornost da ishode konačno odobrenje Sjedinjenih Američkih Država. Oni to nisu osigurali, oni su jučer priznali da je to njihova odgovornost i rekli su, što se tiče Hrvatske, da smo svoj posao vodili vrlo profesionalno, vrlo odgovorno, da je Hrvatska postavila sva potrebna pitanja, da je Hrvatska dobila sva potrebna jamstva", rekao je Krstičević.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara