Dva tjedna laži: Evo koliko su nas puta iz HDZ-a uvjeravali da imaju 76 potpisa

Dva tjedna laži: Evo koliko su nas puta iz HDZ-a uvjeravali da imaju 76 potpisa

Foto: FaH

"IMAMO dovoljno ruku", rekao je Tomislav Karamarko šef HDZ-a 3. lipnja, a gotovo svakog dana Karamarko i čelnici te stranke uvjeravali su nas kako imaju dovoljno ruku za novog mandara, a samim tim i za novu Vladu. Odgovarali smo im člancima kako se iza svega krije blef, no samouvjereno su nam odgovarali kako će pokazati dovoljan broj ruku jednog dana. Do danas nisu.

No, krenimo redom.

Karamarko: Vi koji se bavite brojanjem znate da imamo većinu

"U Saboru imamo većinu, vi to bolje znate jer se bavite brojanjem", rekao je Tomislav Karamarko novinarima okupljenim na njegovoj presici održanoj 3. lipnja. Tu je tezu ponovio četiri dana kasnije tvrdeći kako sigurno imaju većinu.

Domagoj Ivan Milošević, novi glavni tajnik HDZ-a uvjeravao nas je na nacionalnim televizijama kako imaju dovoljno ruku za potrebnu većinu za formiranje nove Vlade s novim mandatarom.

"Do preslagivanja će doći zato što u parlamentu danas ima više nego dovoljno ljudi koji su politički odgovorni, koji razumiju da Hrvatska nema vremena za gubiti ne bi li možda došla u sličnu situaciju pa da se onda opet pregovara mjesecima", uvjeravao je Milošević.

U četvrtak 9. lipnja HDZ-ovi koalicijski partneri počeli su vjerovati u tu priču.

Čorić: Čeka nas sezona, nema izbora

"Vjerujem da će se sve riješiti u 74 sata, izbora neće biti. Dok su na tržištu jeftini krediti, a čeka nas sezona, ne ide se na izbore. Tu smo. Većina postoji.", rekao je pravaš Pero Čorić. HDZ-ov Franjo Lucić rekao je kako će najkasnije sutra u Saboru imati novu parlamentarnu većinu.

Milošević je tog dana opet bio najglasniji.

"HDZ je dogovorio novu većinu, rekonstruirat ćemo Vladu", govorio je Milošević ispred novinara.

U petak 10. lipnja na tragu priče kako imaju većinu za novu Vladu HDZ je krenuo licitirati s imenima koji bi mogli biti novi mandatari. U večernjim satima objavili su kako će to biti Zdravko Marić.

Milošević: Strpite se još malo

"Strpite se još malo i vidjet ćete da će HDZ donijeti ispravne odluke kao i uvijek u teškim vremenima", govorio je zastupnik HDZ-a Andrija Mikulić. Božo Petrov javno poziva HDZ da pokažu većinu ili raspišu izbore.


Preko vikenda HDZ nas je nastavio uvjeravati kako imaju većinu za novu Vladu, a počeli su se pojavljivati i najave HDZ-a kojih bi se ministara odrekli kako bi došli do potrebnog broja glasova.

"Neću kvariti dobar posao!", bila je izjava Tomislava Karamarka u ponedjeljak kada su ga pitali ima li 76 potpisa te da otkrije o kojim se ljudima radi.  

Vidjet će se naša većina

U utorak nakon sastanka Domoljubne koalicije, Milošević je najavljivao novu većinu.

"Vidjet će se u četvrtak kako Domoljubna koalicije ima 76 ruku za rušenje Oreškovića, i to bez oporbe", najavljivao je Milošević priznajući u jednom trenutku kako su ipak zapeli na 68 glasova odnosno ruku.

"Ma pustite sad to, šta je brojao pred vama? Kako se dao tako jeftino navući", govorio je Karamarko. HDZ su sve do jutros najavljivali većinu i novu Vladu s novim mandatarom.

Pokazalo se da su nas cijelo vrijeme lagali.

Putica na vrhuncu

Vrhunac ipak pripada HDZ-ovki Sanji Putici koja je u emisiji Otvoreno početkom tjedna uvjeravala naciju da HDZ ima dovoljan broj ruku za novu Vladu.

"Hajde, nabrojite 76 ruku sad kad ih imate", upitala ju je Aleksandra Kolarić.

"Jesam ja na nekom ispitivanju?", odgovorila je pitanjem Putica.


 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara